Home > Lekker eten > Bakken > Ouderwetse pannenkoeken met mispelgelei
Ouderwetse pannenkoeken met mispelgelei
Niks is zo lekker als ouderwets pannenkoeken eten. Bak ze met dit heerlijke recept. Maak hem nu extra lekker met mispelgelei.
Bereidingstijd: 15 min.
Voor dit pannenkoeken recept heb je nodig:
- 2 eieren
- 1 tl fijne kristalsuiker
- 500 g zelfrijzend bakmeel
- 2 zakjes vanillesuiker
- snufje zout
- 500 ml volle melk
- 500 ml bruisend water
- 100 g boter, gesmolten en iets afgekoeld.
Zo ga je te werk:
De ouderwetse pannenkoeken met mispelgelei maak je op de volgende manier:
- Splits de eieren
- Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom samen met de kristalsuiker tot een mooi stevig schuim.
- Zeef het bakmeel met de vanillesuiker en het zout boven een kom.
- Voeg met een garde beetje bij beetje de melk, het water, de eidooiers en de gesmolten boter door het bakmeel.
- Mix met de garde tot er geen klontjes meer in zitten en meng dan voorzichtig het eiwitschuim toe.
- Bak van het beslag in een licht ingevette pannenkoekenpan mooie dunne pannenkoeken.
- Serveer elke pannenkoek met een laagje mispelgelei.
Hoe maak je mispelgelei?
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.