Maak een heerlijke appelkruimeltaart
Appelkruimeltaart is een echte klassieker. Leer hier hoe u zelf appelkruimeltaart maakt. Dit is een recept waarbij u met de hoeveelheden een beetje kunt spelen. De ene appel is natuurlijk ook niet zo groot als de andere. Dus kijk zelf hoe u uitkomt met uw bakvorm of pan.
Ingrediƫnten voor appelkruimeltaart:
- Appels
- Suiker en kaneel, naar smaak
- Klein handjevol rozijnen
- Klontje boter
Voor de kruimellaag:
- 100 g koude boter, in blokjes
- 150 g bloem
- 75 g suiker
- 50 g grove havervlokken
- Kaneelpoeder
- Snuf zout
Zo maak je appelkruimeltaart:
- Gebruik voor dit recept een lage pan, een ronde ovenschaal of een dichte bakvorm. Schil genoeg appels om de vorm mee te vullen.
- Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
- Meng met rozijnen, suiker en kaneel naar smaak.
- Vet de pan in met een klontje boter en vul met de appels.
- Meng de ingrediƫnten voor de kruimellaag in een ruime kom.
- Kruimel met uw vingers tot fijne stukjes.
- Verdeel de kruimellaag over de appels.
- Bak de taart in een op 180 graden voorverwarmde oven in dertig tot veertig minuten mooi goudbruin en gaar.
Meer appelrecepten
In Landleven oktober staat het recept van heerlijke, bijpassende vanillesaus. In die editie delen we ook de recepten voor pompoenappelflapjes en appelbollen. Bestel Landleven oktober hier.
Fotografie Otto Kalkhoven
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."