Tarte tatin van pastinaak

Tarte tatin van pastinaak

Snijd de pastinaken en sjalotjes doormidden, verwarm de boter en de olie in een koekenpan. Bedek de groentes met het bladerdeeg en bak de tarte tatin in de oven, een heerlijke maaltijd, genieten maar!

Bereidingstijd: 1 uur 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 2 pastinaken
  • 3 sjalotjes
  • 25 g boter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl suiker 
  • Handjevol verse boerenkool, in stukjes gesneden
  • 1 el verse tijm, alleen de blaadjes
  • Zout en peper
  • 1 rol verse bladerdeeg

Bereidingswijze:

  1. Maak de pastinaken en sjalotjes schoon. 
  2. Snijd de pastinaken in de lengte doormidden en de sjalotjes in kwarten. 
  3. Verwarm de boter en de olie in een ovenbestendige koekenpan. 
  4. Voeg de pastinaken en de sjalotjes toe, met hun snijkant naar onder. 
  5. Bak de groentes zo’n tien minuten op matig vuur. 
  6. Voeg de balsamicoazijn, de suiker, de boerenkool en de tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Bak nog een paar minuten mee. 
  7. Haal de pan van het vuur.
  8. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een cirkel uit die iets groter is dan de pan. 
  9. Bedek de groentes met het bladerdeeg en stop het deeg een beetje ‘in’ (alsof het een dekentje is).
  10. Bak de tarte tatin verder in een op 200 graden voorverwarmde oven.
  11. In ongeveer een half uurtje is het bladerdeeg gaar.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.