Recepten van de beste snertkokers: Gerda
Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer Gerda Uiterwaal uit Groningen maakt de snert van vroeger, met biologische producten. Maak en probeer het recept van Ineke zelf!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 min.

Dit heb je nodig:
- 1 kg spliterwten
 - varkensbouillon
 - ​1 flinke knolselderij
 - 4 stronken prei
 - 1 flinke winterwortel
 - 4 uien
 - 3 aardappelen
 - 1 bleekselderij
 - laurierblad
 - kruidnagels
 - 400 g gerookte spekblokjes
 - 2 verse worsten
 - 2 Gelderse rookworsten
 - bosje peterselie
 - bosje bladselderij
 - scheut tamari
 - 1 tl zout
 - flinke portie liefde & aandacht
 
Zo ga je te werk:
- Spoel de spliterwten en breng ze samen met de varkensbouillon en ruim 1,5 liter water aan de kook
 - Zet ondertussen de groentes (behalve de bleekselderij) en de geschilde aardappelen op in een pan met water, samen met kruidnagels en laurierblad
 - Voeg na enige tijd de spekblokjes en bleekselderij toe aan de soep, samen met de verse worst en de Gelderse rookworst
 - Als de groente gegaard is, kun je de erwtensoep mengen met de groente
 - Vervolgens rustig laten garen
 - Voeg voor de smaak een scheut tamari toe met een theelepel zout
 - Serveer met wat fijngesneden peterselie en bladselderij.
 
Meer toprecepten voor erwtensoep van deelnemers
RECEPTEN VAN DE BESTE SNERTKOKERS: MICHEL
Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer en souschef Michel Rekens uit Alkmaar was in 2017 wereldkampioen snertkoken. Zijn recept is fonkelnieuw: Turkse snert met kalfstong. Maak en probeer het recept van Michel zelf!
Snert zonder fratsen van Ineke
Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer en souschef Michel Rekens uit Alkmaar was in 2017 wereldkampioen snertkoken. Zijn recept is fonkelnieuw: Turkse snert met kalfstong. Maak en probeer het recept van Michel zelf!
                

