Hoofdgerechten
Vind hier de lekkerste recepten van Landleven voor hoofdgerechten. Van makkelijke en snelle stoofpotjes tot volledige feestmenu’s.
Hete bliksem
Hete bliksem is een stamppot van appels en aardappels. Voeg je aan het recept ook nog fijne mosterd en ham toe, dan heet het gerecht ‘donder en hete...
Courgette zalmquiche
Deze quiche met courgette en zalm kan je gebruiken om een stuk courgette dat over is te verwerken. Of als je in de nazomer kampt met een overschot aan...
Humkessoep
Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties geserveerd kan hij ook...
Hele knolselderij uit de oven
De basis is niet moeilijk: een doodsimpele knolselderij. Maar probeer dit ovenrecept eens, want als je deze smaaksensatie op tafel zet zal iedereen...
BBQ-spiesen met kerriekip en groentes
Deze spiesen zijn een leuke afwisseling voor op de BBQ. De pittige kipspiesjes met radijs zien er ook nog eens prachtig uit. Bereidingstijd: 30 min. +...
Ouderwetse bonenschotel
Reade krobben zijn ouderwetse bewaarbonen uit de Friese Wouden. Maar dit recept voor bonenschotel kan je maken met elk soort gedopte boon. Verse...
Ouderwetse erwtensoep
Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt....
Nieuwerwetse erwtensoep
Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt....
Chilistoof met chocolade
Dit gerecht is extra lekker met zelfgemaakte tomatensaus. Door de chocolade én door lekker lang te pruttelen krijgt de chili een heerlijke diepe,...
Regenbooghutspot: net even anders dan anders
Regenbooghutspot is een beetje anders dan normale hutspot. In plaats van gewone wortels gebruik je hier wortels met verschillende kleuren. De uien...
Zoervleisch oet Limburg
Dit heerlijke recept voor zuurvlees met appelstroop is ideaal voor een mooie herfst- of winteravond. Aantal personen: 4-6 Bereidingstijd: 3 uur Dit...
Vlammenkouk
Vlammenkouk is de Groningse variatie op Duitse Flammkuchen. Lekker bij een kom soep.Bereidingstijd: 25 min. Dit heb je nodig: 350 g bloem 5 g droge...