Courgette drie keer anders

Courgette drie keer anders

Dit courgette recept kunt u op drie manieren eten: als groente-gerecht direct uit de pan, als saus door de pasta geroerd of geserveerd op een broodje met een gepocheerd ei erbij. In de koelkast blijft het in een afgesloten bakje enkele dagen goed.

Dit heb je nodig:

  •  3 à 4 courgettes
  •  1 ui, gesnipperd
  •  2 teentjes knoflook, fijn gehakt 
  •  ½ -1 rode peper    
  • olijfolie 
  • rasp en sap van ½ citroen 
  • zout    
  • klein bosje munt 
  • versgemalen peper

Zo maak je het:

  1. Was de courgettes en snijd ze in stukjes.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Was de peper en snijd hem in stukjes. Houdt u niet van pittig, verwijder dan de zaadjes.
  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan.
  5. Fruit de ui, de knoflook en de rode peper zachtjes aan in de pan.
  6. Voeg de courgettes toe en eventueel nog wat olijfolie, zet het vuur iets hoger en roer regelmatig.
  7. Voeg het citroensap toe, een flinke snuf zout, de munt en eventueel een klein scheutje water.
  8. Als de courgettes zacht zijn, is het klaar. Dit duurt tien tot vijftien minuten.
  9. Haal van het vuur en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Meer inspiratie nodig?

In Landleven juli vindt u negen totaal verschillende, simpele recepten die inspiratie geven om courgettes te gebruiken én ze met plezier te eten. Bestel Landleven juli hier online!

Tekst en fotografie Anna Rubingh