Snelle bietenspread

Snelle bietenspread

Kleurrijke groentes zijn erg gezond en daarnaast ook nog eens lekker. Probeer bijvoorbeeld eens deze snelle bietenspread, heerlijk op de boterham of een toastje.
Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • 100 g gekookte biet
  • 50 g walnoten
  • 4 el Griekse yoghurt
  • zout en peper

Zo ga je te werk:

  • Doe de biet, de walnoten en de yoghurt in een ruime kom.
  • Pureer met de staafmixer tot een glad geheel.
  • Proef het mengsel en breng goed op smaak met zout en peper.
  • Bewaar de spread in een afgesloten bakje in de koelkast. Lekker op brood en crackers, op een toastje bij de borrel of als dip voor rauwkost.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.