Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Radijsjes in ’t zuur
Deze knapperige radijsjes in ’t zuur zijn zo gemaakt, zijn gezond en smaken heerlijk fris op bijvoorbeeld een broodje mozzarella. Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je dit smakelijke bijgerecht maakt.
Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig:
- 200 g radijsjes, zonder groen
- 1 wortel
- 1 kleine komkommer
- 250 ml witte wijnazijn
- 100 g suiker
- 125 ml water
- 1Â tl mosterdzaad
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl zwarte peperkorrels
- handvol verse platte peterselie, fijngehakt
- handvol verse dille, fijngehakt
- schone, droge weckpot
Zo ga je te werk:
Was de groentes en snijd de puntjes weg. Snij de groentes in zo dun mogelijke plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline of schaaf. Giet de azijn in de weckpot samen met de suiker en het water. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Voeg alle overige ingrediënten toe, inclusief de groentes. Roer alles goed om en sluit de pot af. Laat het geheel zo’n twintig minuten intrekken voordat je het serveert. Lekker op een ciabattabroodje met in plakken gesneden (buffel)mozzarella. De groentes blijven nog enkele dagen lekker. Bewaar de pot wel in de koelkast.
Tip:
De hoeveelheden van de groentes komen niet zo nauw, iets meer of minder wortel, radijs of komkommer maakt niet uit. Zorg wel dat de groentes onder de vloeistof staan; voeg dus eventueel extra azijn en water toe.
Â
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.