Koude komkommersoep

Koude komkommersoep

 

Heb je wel eens komkommersoep geprobeerd? Het is heerlijk verfrissend als de temperaturen buiten stijgen. Je maakt deze soep met volle boerenyoghurt en garneert ‘m met gerookte zalm. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig:

  • 2 komkommers
  • 500 ml volle boerenyoghurt
  • zout en peper naar smaak
  • sap van ½ citroen
  • bosje verse dille
  • plakjes gerookte zalm

Zo ga je te werk:

  • Schil de komkommers en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten.
  • Snijd de komkommers in grove stukken en doe ze in een blender of keukenmachine.
  • Voeg de yoghurt toe en blend tot een gladde soep.
  • Giet het mengsel door een zeef en breng de gezeefde soep op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Bewaar de soep tot het serveren in de koelkast, zo wordt hij heerlijk koud.
  • Hak de dille fijn en roer deze voor het serveren door de soep.
  • Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom een of twee plakjes gerookte zalm.
  • Bestrooi met wat achtergehouden dille.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.