Gevulde uien met groene peper en paprika

Gevulde uien met groene peper en paprika

Deze gevulde uien met groene peper, gehakt en paprika zijn een pittig bijgerecht voor in de lente. Hier lees je hoe je ze maakt.

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten in de oven

Dit heb je nodig:

  • 6 grote uien
  • 200 g gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl groene peperkorrels
  • naar smaak zout en versgemalen peper
  • 2 eieren
  • 4 el geraspte kaas

Zo ga je te werk:

  1. Snijd het onderste en bovenste stukje van de uien.
  2. Kook de uien ongeveer zes minuten in ruim water.
  3. Laat ze een beetje afkoelen en snijd met een scherp mesje de binnenste rokken uit de ui.
  4. Laat de schil en een rok over.
  5. Zet de uitgeholde uien in een ovenschaaltje.
  6. Bak het gehakt rul met de olijfolie.
  7. Voeg de groene peperkorrels, de paprika in blokjes en zout en peper naar smaak toe.
  8. Roer de eieren los met een vork.
  9. Haal het gehakt van het vuur en roer de eieren erdoor.
  10. Vul de uien met het gehaktmengsel en strooi over elke ui wat geraspte kaas.
  11. Zet de uien ongeveer twintig minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  12. Serveer met gebakken aardappeltjes en een salade.

Wortel en ui zaaien

Uien en worteltjes zijn prima buren in de moestuin. Zet ze samen in een bed zoals Landlevens Angela in dit filmpje laat zien, en beide gewassen hebben er profijt van.

Naar het filmpje

Zaaien van wortel.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.