Gestoofde pastinaak en winterwortel

Gestoofde pastinaak en winterwortel

Twee wortelsoorten samen gestoofd. Dat is een iets anders dan hutspot.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 400 g pastinaak
  • 400 g winterwortel
  • 30 g boter
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 snufje zout
  • 1 tl suiker

Zo ga je te werk

  1. Schil de pastinaak en de winterwortel en snijd ze in blokjes van 1 centimeter.
  2. Verwarm de boter en de olie in een pan en bak hierin de pastinaak en de winterwortel aan.
  3. Breng op smaak met een snufje zout.
  4. Draai het vuur wat lager en laat de groentes, met het deksel op de pan, in ongeveer twintig minuten gaar stoven.
  5. Voeg eventueel wat water toe als het geheel te droog wordt. Meng als laatste een schepje suiker door de groentes.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.