Gemengde salade

Gemengde salade

Frisse salade met yoghurtdressing.

Bereidingstijd: 15 min

Dit heb je nodig:

  • +/- 500 g Verschillende soorten sla
  • enkele stengels bleekselderij
  • handvol pitloze witte druiven (gehalveerd)
  • een bosje peterselie (fijngehakt)
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • een flinke scheut extra vierge olijfolie
  • 2 el volle yoghurt
  • handvol geroosterde walnoten
  • 1 rode appel (in dunne schijfjes)
  • 50 gram blauwe kaas (in blokjes) 

Zo ga je te werk:

  1. Meng verschillende soorten sla (gewassen, gedroogd en grof gesneden) zoals rucola, waterkers, lollo rosso, lollo bianco en rode salanova in een grote schaal.
  2. Hussel daar enkele stengels bleekselderij (in plakjes gesneden), een handvol pitloze witte druiven (gehalveerd) en fijngehakte peterselie door.
  3. Klop een dressing van 1 theelepel dijonmosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, een flinke scheut extra viërge olijfolie, 2 eetlepels volle yoghurt en peper vers uit de molen.
  4. Maak hier de sla licht mee aan en strooi er verder nog een handvol geroosterde walnoten, een rode appel in dunne schijfjes en wat blauwe kaas in blokjes over.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.