Broodpudding van suikerbrood

Broodpudding van suikerbrood

Suikerbrood is een echte Friese specialiteit. Een kleverig brood met parelsuiker en kaneel waar ook broodpudding van gemaakt kan worden.

Dit heb je nodig:

Ingrediƫnten

  • 8-9 sneetjes (oud) suikerbrood
  • 30 g zachte roomboter, plus wat extra
  • 2 tl kaneel
  • 350 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 30 g suiker

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Vet een ovenschaal (30 x 20 centimeter) in met roomboter.
  2. Besmeer de sneetjes suikerbrood met de roomboter en snijd ze diagonaal doormidden zodat u driehoekjes krijgt.
  3. Leg de driehoekjes brood dakpansgewijs in de schaal en strooi er de kaneel over.
  4. Verwarm op een laag vuur de melk en de slagroom tot net tegen de kook aan.
  5. Klop ondertussen de eieren los met 20 gram suiker.
  6. Klop een beetje van de warme melk door de eieren en blijf goed kloppen met de garde.
  7. Giet er de rest van de warme melk door terwijl u blijft kloppen.
  8. Giet het geheel nu over het brood in de ovenschaal en laat het een half uurtje staan.
  9. Strooi de rest van de suiker over de broodpudding en bak deze in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin in ongeveer dertig tot veertig minuten.
  10. Ook lekker om te maken met krentenbrood of gewoon oud brood; strooi er dan een handje rozijnen over voor u het mengsel erover schenkt.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.