De 10 lekkerste recepten met zomerfruit

De 10 lekkerste recepten met zomerfruit

In deze tijd van het jaar komt er een overvloed aan rode bessen, aardbeien, frambozen en rabarber uit de moestuin. Gebruik deze recepten om al dat heerlijks te verwerken!

Gestoofde rabarber met aardbeien en steranijs

Gestoofde rabarber met aardbeien en steranijs

Dit is zo’n gerechtje waarbij je niet op de hoeveelheden hoeft te letten, maar vooral werkt met wat je voor handen hebt. Gebruik gerust meer of minder fruit en rabarber en volg dan qua specerijen en suiker je eigen gevoel.

NAAR HET RECEPT

Aardbeientrifle

Aardbeientrifle

Een mooi glas met laagjes koekkruimels, gemarineerde aardbeien en romige zuivel is een leuk toetje voor een zomerse maaltijd. De hoeveelheden voor de aardbeientrifle zijn niet nauwkeurig aangegeven, je kan ze makkelijk zelf bepalen.

NAAR HET RECEPT

Frambozentaart

Frambozentaart

Verwerk je eigen oogst en maak deze heerlijke frambozentaart in gebak voor in het weekend.

NAAR HET RECEPT

Schotse cranachan

Schotse cranachan

Cranachan is een Schots toetje. Knapperig gebakken havermout met dikke room en volop verse frambozen.

NAAR HET RECEPT

Bosvruchtentaart

Bosvruchtentaart

Deze taart met frambozen en zwarte bessen is een feest om te zien.

NAAR HET RECEPT

Gelei van rode bessen

Gelei van rode bessen

Verwerk rode bessen eens tot bijvoorbeeld heerlijke gelei.

NAAR HET RECEPT

Aardbei-rabarbersmoothie

Aardbei-rabarbersmoothie

Deze frisse en gezonde smoothie met rabarber en aardbeien is heerlijk op een warme dag.

NAAR HET RECEPT

Taart met aardbeien en vanilleroom

Taart met aardbeien en vanilleroom

Deze frisse taart met aardbeien en vanilleroom smaakt altijd heerlijk!

NAAR HET RECEPT

Cheesecake met bosbessen

Cheesecake met bosbessen

Dit is een gebakken cheesecake, ook wel bekend als een New Yorkse cheesecake. Deze taart is machtig, romig en ronduit decadent.

NAAR HET RECEPT

Makkelijke zomertaart

Makkelijke zomertaart

In de zomer doen we liever ook makkelijk in de keuken, daarom dit recept voor een heerlijke zomertaart met vers fruit, die binnen vijf minuten op tafel staat.

NAAR HET RECEPT


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.