Columns/blogs

Nazomeren

In oosterse culturen kennen ze geen vier, maar vijf seizoenen. Het vijfde seizoen is de nazomer. Wat brengt de nazomer ons dit jaar?

Door Mariska Meinen Bodewits
Mijn nieuwe tuinvriend

Wat voor weer wordt het? Kan ik al wat doen in de tuin? Ik verheug me enorm op het voorjaar en met de temperaturen gaan we de goede kant op! Ik kan dus binnenkort de eerste veldjes weer gereed maken om in te zaaien.

Door Mariska Meinen Bodewits
In de genen?

Met mijn moestuin oogst ik niet alleen groente en fruit, er komen ook mooie verhalen en herinneringen uit voort.

Door Mariska Meinen Bodewits
Blokjes bakken

Dit voorjaar was ik mijn jonge zaailingen aan het verspenen. Een heel precies werkje, al die plantjes en worteltjes ontwarren en tegelijkertijd zo min mogelijk beschadigen. En dan elk plantje in een eigen potje. Wat begon in 1 potje zat al snel in 20 potjes. Zo zaaide ik binnen een paar weken een hele verzameling jonge plantjes bij elkaar. Het rees al snel de pan uit met al die potjes. Waar laat ik dat allemaal?

Door Mariska Meinen Bodewits
Klein tuingeluk

Het is vakantie. Na weken van piekdrukte op mijn werk is het ineens klaar. Laptop uit, telefoon uit, tas opgeruimd. Het is zo’n moment dat je om je heen kijkt en beseft dat er weken van tijd voor je liggen, maar dat je nog geen idee hebt waarmee te beginnen. Ik kan maar het beste naar mijn moestuin gaan. Daar voel ik de grond onder mijn voeten en vergeet ik de tijd.

Door Mariska Meinen Bodewits