Springend hondje

Dierendagtips

Op 4 oktober is het weer Dierendag! Verwen je dieren extra met iets lekkers of geef hun onderkomen een metamorfose. Wij zetten de leukste Dierendagtips voor je op een rijtje.

Dierentips

Tips over kippen houden

Lijkt het je ook zo leuk om iedere ochtend eitjes te rapen uit je eigen kippenhok? En twijfel je over de aanschaf van een paar kippen? 

Bekijk het artikel

Tips over konijnen

We houden van konijnen. Maar houden we de diertjes ook op de juiste manier? Wist je bijvoorbeeld dat tegen ze praten onderdeel is van een goede verzorging?

Bekijk het artikel

Tips over Hampshire Down schapen houden

De 'grasmaaiers' die Rob van Zadelhoff een twintig jaar geleden nodig had zijn min of meer bij het gezin gaan horen. Hampshire Downs heeft hij, het bekendste Engelse schapenras in Nederland. Rob vertelt hoe hij ze houdt.

Bekijk het artikel

Tips over rendieren houden

Het rendier is als huisdier voor een groot deel van de wereld net zo belangrijk als het schaap en de koe voor ons, en in de oertijd kwam dit hert in Nederland voor. Zo bekeken is het helemaal niet vreemd dat Jan een kudde houdt.

Bekijk het artikel

Tips over boerderijdieren

Wist je dat olijfolie helpt tegen kalkpoten bij kippen? Met deze handige weetjes kun je je kippen en andere boerderijdieren nog beter verzorgen.

Bekijk het artikel

Tips voor meer vogels in de tuin

Vogels zijn niet alleen leuk om in de tuin te hebben, maar ook nuttig. Ze eten slakken en insecten en voorkomen daarmee plagen.

Bekijk het artikel

Creatief

Maak houten boerderijdiertjes

Maak van de kinderkamer een vrolijke beestenboel! Zaag deze kip, het varkentje, het paard en het schaap uit hout en geef een persoonlijk tintje aan kleerhangers en een kapstokje. Of knip ze uit vilt en maak een mobile voor boven het bed.

Bekijk de werkwijze

Maak een kinderkapstok

Met dit schaap aan de muur creëer je eenvoudig een eigen plek voor de buitenkleding van de jongsten in de familie. Bijzonder handig door het gebruik van elastiek, waar je met het grootste gemak losse sjaals, wanten en mutsen achter klemt.

Bekijk de werkwijze

Maak een kippen pannenlap

Hieronder vind je het originele patroon van deze leuke kippenpannenlappen. Je haakt ze zelf met enkele basissteken.

Bekijk de werkwijze

Maak een vogelvoerplacemat

Het is lekker voor de vogeltjes en het ziet er leuk uit in de tuin. Maak zelf een vogelvoerplacemat, waar de vogeltjes hun voer van het bord eten.

Bekijk de werkwijze

Dierenverblijf

Bouw zelf een hondenhok

Een heerlijke plek waar je hond zich terug kan trekken om ontspannen in de schaduw te liggen rusten of juist te schuilen als het weer slechter wordt. Verdient jouw trouwe viervoeter ook zo’n buitenverblijf? Met deze tekening en werkbeschrijving maak je het eenvoudig zelf.

Bekijk het artikel

Bouw zelf een kippenhok

Het perfecte kippenhok met ren, ontworpen door Hans L. Schippers, om zelf te maken en eindelijk die kipjes te kopen. In dit hok mogen drie legkippen of zes krielkippen. Kijk in de beschrijving naar de stappen om te zien hoe je te werk gaat. 

Bekijk het artikel

Bouw zelf een konijnenhok

Je kunt je konijn houden in een doorsnee konijnenhok, óf je kunt je konijn laten wonen in dit prachtige boerderijtje. Daar voelt elk konijn zich helemaal thuis. Het is praktisch, duurzaam, diervriendelijk én het siert je tuin.

Bekijk het artikel

Bouw zelf een eekhoornhuis

Tot hun grote verbazing werd het zelfgemaakte eekhoornhuis in de tuin van Berno van der Vlist en Liesbeth Stamhuis al na een week bewoond. En werden er drie eekhoornjongen geboren. Lok ze de tuin in.

Bekijk het artikel
Landleven special Kippen

Wist je dat kippen de meest populaire erfdieren zijn? In deze special vind je alles wat je zou moeten weten als je kippen hebt of overweegt om ze aan te schaffen! Leer alles over gezondheid en veiligheid en maak een bijzonder kippenhok van een van de werkbeschrijvingen. 
Prijs: €7,95.