Erf met struiken

Tips bij erfproblemen

Iedere tuin en elk erf is anders. Toch zijn er in het buitengebied een paar dilemma’s waar bijna iedereen mee te maken krijgt. Tuinarchitect Els Tuinte behandelt de belangrijkste tuinvragen en geeft oplossingen.

"Mijn perceel is niet recht. Hoe kan ik het goed inrichten?" "Ik heb een kippenhok, een moestuin en wat schuurtjes. Hoe maak ik daar een eenheid van?" "Hoe kunnen we de tuin zo inrichten dat we niet te veel tijd aan het onderhoud kwijt zijn?" Deze en andere vragen beantwoordt Els Tuinte in het juninummer van 2015 van Landleven. Hier 3 van haar tips:

  1. Een gevoel van beschutting of privacy wordt in een boerderijtuin beter bereikt door begroeiing dicht bij huis, dan door een haag of schutting rond het terrein.
  2. Probeer niet het hele erf als siertuin in te richten. Reserveer een deel van het erf dicht bij huis om echt te cultiveren en houd de rest wat natuurlijker.
  3. Een poort of onderbreking van de haag trekt de aandacht extra naar het omliggende landschap.

Het Tuinkantoor van Els Tuinte

Els Tuinte van Het Tuinkantoor ontwerpt tuinen en buitenruimten, variërend van dakterrasjes tot landgoedtuinen en van particuliere tuinen tot kantooromgevingen. www.hettuinkantoor.nl

Landleven almanak 2024

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,95.