Herfstanemoon

Plantportret: herfstanemoon

Herfstanemoon is goed te stekken en is met zijn lange bloei een waardevolle toevoeging aan uw herfstborders. De roze en witte bloemen verschijnen al in de zomer en blijven tot de eerste vorst.

In de zomer tonen ze hun schoonheid al, maar pas in de herfst, als veel van de scheeuweriger bloemen afdruipen, laat de herfstanemoon echt zien waar hij goed in is. Tot de eerste vorst blijft deze bloeier met uithoudingsvermogen stralen.

De meeste tuinliefhebbers zullen de herfstanemoon roemen om zijn lange bloei. Maar er zijn meer redenen om deze plant een plek te gunnen in de boerentuin:

  • de anemoon is een goede snijbloem.
  • hij is niet aantrekkelijk voor konijnen en reeën.

Verzorging

Herfstanemoon staat het liefst in losse, niet te droge grond, in de zon of halfschaduw. Het eerste jaar kunnen ze in de winter iets bescherming gebruiken. Bedek ze met wat bladeren of takken en snoei pas na de winter. Oudere planten redden zichzelf wel door de winter heen en kan in een milde winter zijn blad lang houden.

Je kunt de herfstanemoon vermeerderen door middel van wortelstek, lees meer over het nemen van wortelstekken.

Landleven special verbouwen

Er is weinig bevredigender dan iets dat al jaren niet meer is onderhouden met liefde en veel werk weer in oude (of nieuwe!) glorie te herstellen. In de Landleven special Verbouwen laten trotse bewoners van voormalige bouwvallen je meegenieten van hun verbouwervaring.

Bestel hier
Borduurpakket Wilde Kruiden

Het pakket bevat alles wat je nodig hebt om onmiddellijk te beginnen met borduren. Bij dit ontwerp kun je kiezen uit mooie linnen stof of (iets makkelijker te borduren) Aida.

Bestel hier
Bekijk onze shop tips
Oogstmand Oogstmand € 39,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Bronzen musjes Bronzen musjes € 44,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Tuinzeep aan touw Tuinzeep aan touw € 6,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Gewaxt canvas tuinschort Gewaxt canvas tuinschort € 22,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu