Herfstanemoon

Plantportret: herfstanemoon

Herfstanemoon is goed te stekken en is met zijn lange bloei een waardevolle toevoeging aan uw herfstborders. De roze en witte bloemen verschijnen al in de zomer en blijven tot de eerste vorst.

In de zomer tonen ze hun schoonheid al, maar pas in de herfst, als veel van de scheeuweriger bloemen afdruipen, laat de herfstanemoon echt zien waar hij goed in is. Tot de eerste vorst blijft deze bloeier met uithoudingsvermogen stralen.

De meeste tuinliefhebbers zullen de herfstanemoon roemen om zijn lange bloei. Maar er zijn meer redenen om deze plant een plek te gunnen in de boerentuin:

  • de anemoon is een goede snijbloem.
  • hij is niet aantrekkelijk voor konijnen en reeën.

Verzorging

Herfstanemoon staat het liefst in losse, niet te droge grond, in de zon of halfschaduw. Het eerste jaar kunnen ze in de winter iets bescherming gebruiken. Bedek ze met wat bladeren of takken en snoei pas na de winter. Oudere planten redden zichzelf wel door de winter heen en kan in een milde winter zijn blad lang houden.

Je kunt de herfstanemoon vermeerderen door middel van wortelstek, lees meer over het nemen van wortelstekken.

Landleven special verbouwen

Er is weinig bevredigender dan iets dat al jaren niet meer is onderhouden met liefde en veel werk weer in oude (of nieuwe!) glorie te herstellen. In de Landleven special Verbouwen laten trotse bewoners van voormalige bouwvallen je meegenieten van hun verbouwervaring.
Prijs: € 8,95

 

Special natuurlijk tuinieren

Natuurlijk tuinieren: niet tegen, maar met de natuur!
In deze Landleven special lees je hier alles over.
In deze special o.a.:
- Composteren kun je leren.
- Maak zelf een koude bak.
- Fraai onkruid.
- Geneeskrachtige planten.
Voor maar €7,95!