Tuin & Erf

Filter op:
Aardpeer kweken

De aardpeer is een vaste plant uit de composietenfamilie en een lekker zoet alternatief voor aardappelen. Hij wordt ook wel jeruzalemartisjok genoemd, hoewel de aardpeer niet uit Jeruzalem komt of een artisjok is. Aardperen vallen onder de vergeten groenten en is daarnaast een wintergroente. De knolachtige groente heeft een dunne schil en is zoet en aardachtig van smaak.

Door Landleven
Winterjasmijn snoeien

In de koude donkere wintermaanden kunnen de fleurige gele blaadjes van de winterjasmijn al gauw je tuin opfleuren. Winterjasmijn bloeit namelijk in de winter, zelfs in de schaduw. Hoewel de blaadjes nog op zich laten wachten, laten de gele bloemetjes zich al gauw zien. Winterjasmijn snoeien op de juiste manier is daar belangrijk. In dit artikel lees je hoe je dat het beste aanpakt.

Door Landleven
Gelderse roos - plantinformatie, verzorging en snoeitips

De Gelderse roos is een prachtige struik die bekend staat om zijn mooie bloemen en sierlijke bladeren. Deze plant is ideaal voor het creƫren van een natuurlijke haag of als solitaire plant in de tuin. In dit artikel zullen we meer informatie geven over de Gelderse roos, hoe je hem kunt verzorgen en wanneer en hoe je hem moet snoeien.

Door Landleven
Nazomeren

In oosterse culturen kennen ze geen vier, maar vijf seizoenen. Het vijfde seizoen is de nazomer. Wat brengt de nazomer ons dit jaar?

Door Mariska Meinen Bodewits
Tuintips voor september

Het is tijd om appels en peren te oogsten en op te slaan. De pompoenen rijpen. De ochtenden zijn al wat frisser en de lucht is vochtig. Ga lekker de boomgaard of moestuin in en oogst je eigen vruchten. Ook in de siertuin zijn genoeg klusjes te doen.

Door Angela Groenbos
Ode aan de vroege rodekool

Er is een groente die ik even in het zonnetje wil zetten, juist nu in de zomer. Het gaat om de vroege rode kool.

Door Mariska Meinen Bodewits
Tuinieren met aandacht

Het is vakantie en dat betekent dat ik weer eens aandachtig naar mijn tuin kijk. Waar ik de afgelopen tijd vooral met de gieter door de tuin rende, blijf ik nu langer staan bij alle potjes, bakjes, planten en bloemen.

Door Mariska Meinen Bodewits
Tips voor beginnende varkenshouders

Varkens zien er niet alleen leuk uit, het zijn ook nog super intelligente groepsdieren. Als je genoeg ruimte hebt om ze te houden, kun je er ontzettend veel plezier aan beleven. De varkens spelen graag met elkaar en liggen het liefst de hele dag lekker in de modder te rollen of te wroeten. Wil je ook graag een paar varkens thuis in de wei? Met onze tips zorg je ervoor dat ze een prettig leven hebben.

Door Geerte Vierwind
Gespetter voor de dieren

Tijdens de warme zomer maanden zoeken we allemaal wat verkoeling op, maar denk je ook aan de dieren? Verschillende vogels, eenden en enkele erfdieren hebben het ook warm tijdens deze maanden. Door te zorgen voor een heerlijk vijvertje of badje kunnen ook zij genieten van wat verkoeling.

Door Geerte Vierwind
7x Verfrissende tips bij warm weer

Het is zomer. Als je aan de zomer denkt, denk je misschien ook aan de warme broeierige dagen. Hoe zorg je ervoor dat je die dagen prettiger door komt? Met onze 7 verfrissende tips zorg je ervoor dat je hier minder last van hebt.

Door Geerte Vierwind
6x Anti-muggen tips

Lek gestoken worden door muggen, daar word niemand bij van. Al die jeukende muggenbulten op je lichaam zijn geen pretje. Met deze 6 anti-muggentips ben je deze zoemende beestjes zo kwijt.

Door Geerte Vierwind
De beste tijd om de tuin te sproeien

Bij tropische temperaturen en langere periodes van droogte is de verleiding groot om de tuin regelmatig te sproeien. Maar als je dit niet op het juiste moment doet, dan doe je meer kwaad dan goed.

Door Plusonline