Inmaken/wecken

Rabarber-aardbeienjam

Rabarber met aardbeien is echt een fantastische combinatie! Deze jam is heerlijk op brood, bij scones en wafels, of om te verwerken in taarten of in de blondies van hiervoor.

Door Landleven
Alle recepten met witlof

Landleven zet alle recepten met witlof op een rijtje.

Door Landleven
Alle recepten met rode biet

Landleven zet alle recepten met rode biet op een rij.

Door Landleven
Alle recepten met rabarber

Alle recepten met rabarber

Door Landleven
Bramengelei

Culinair redacteur Klaske Bakker: “Bramengelei is voor mij een van de pijlers van de herfst. Pas als ik een pan pruttelende bramen op het fornuis heb staan, is de herfst begonnen!”

Door Klaske Bakker
De lekkerste weck- en inmaakrecepten

Nu het weer tijd is om groente en fruit te oogsten, heb je vaak zoveel dat het nu niet op komt. Het is zonde om dit weg te gooien. Door het wecken of inmaken van groente of fruit blijven deze nog erg lang houdbaar. Hier vind je de lekkerste recepten en tips.

Door Landleven
Bramenjam

Hét recept voor beginnende ‘inmakers’ om jam te maken. Bramenjam is makkelijk te maken en heerlijk op brood of beschuit. Hou je niet van pitjes in de jam? Kook dan het fruit eerst even op en duw het fruit door een zeef. Verwerk verder tot bramenjam-zonder-pitjes.

Door Klaske Bakker
6 inmaaktips om je oogst te verwerken

De moestuin geeft een overvloed aan oogst nu. Meer dan je meteen op kunt maken. Landleven verzamelde 6 artikelen met tips om je opbrengst langer te bewaren, van wecken tot chutney maken tot inmaken in zuur. Doe er je voordeel mee en geniet nog langer van die heerlijke verse groente, fruit en kruiden uit je eigen tuin.

Door Landleven
De 10 lekkerste Landleven-recepten met rabarber

Nadert jouw rabarberoogst uit de moestuin, of ben je gewoon gek op deze heerlijke groente? Met deze 10 recepten geven we je inspiratie om de smakelijkste gerechten met rabarber te maken.

Door Klaske Bakker
Appel-mispelchutney

Nadat je de gelei hebt gemaakt blijft er nog veel mispel pulp over. Dit kun je gebruiken voor deze heerlijke mispelchutney.

Door Klaske Bakker
Zo maak je mispelgelei

De meeste mensen weten niet wat ze aan moeten met de mispel. Redacteur Klaske Bakker gelukkig wel. Zij maakte van deze rottende vrucht heerlijke gerechten. Dit mispelgelei recept is de basis van alles.

Door Klaske Bakker
Stoofperen-chutney

Een chutney is heerlijk bij verschillende hoofdgerechten. Bijvoorbeeld bij geitenkaas en kippenbouten. De stoofperenchutney is zelfgemaakt met eigen stoofpeertjes nog lekkerder.

Door Klaske Bakker