Inmaken/wecken

De lekkerste weck- en inmaakrecepten

Nu het weer tijd is om groente en fruit te oogsten, heb je vaak zoveel dat het nu niet op komt. Het is zonde om dit weg te gooien. Door het wecken of inmaken van groente of fruit blijven deze nog erg lang houdbaar. Hier vind je de lekkerste recepten en tips.

Door Landleven
Bramenjam

Hét recept voor beginnende ‘inmakers’ om jam te maken. Bramenjam is makkelijk te maken en heerlijk op brood of beschuit. Hou je niet van pitjes in de jam? Kook dan het fruit eerst even op en duw het fruit door een zeef. Verwerk verder tot bramenjam-zonder-pitjes.

Door Klaske Bakker
6 inmaaktips om je oogst te verwerken

De moestuin geeft een overvloed aan oogst nu. Meer dan je meteen op kunt maken. Landleven verzamelde 6 artikelen met tips om je opbrengst langer te bewaren, van wecken tot chutney maken tot inmaken in zuur. Doe er je voordeel mee en geniet nog langer van die heerlijke verse groente, fruit en kruiden uit je eigen tuin.

Door Landleven
De 10 lekkerste Landleven-recepten met rabarber

Nadert jouw rabarberoogst uit de moestuin, of ben je gewoon gek op deze heerlijke groente? Met deze 10 recepten geven we je inspiratie om de smakelijkste gerechten met rabarber te maken.

Door Klaske Bakker
Appel-mispelchutney

Nadat je de gelei hebt gemaakt blijft er nog veel mispel pulp over. Dit kun je gebruiken voor deze heerlijke mispelchutney.

Door Klaske Bakker
Zo maak je mispelgelei

De meeste mensen weten niet wat ze aan moeten met de mispel. Redacteur Klaske Bakker gelukkig wel. Zij maakte van deze rottende vrucht heerlijke gerechten. Dit mispelgelei recept is de basis van alles.

Door Klaske Bakker
Stoofperen-chutney

Een chutney is heerlijk bij verschillende hoofdgerechten. Bijvoorbeeld bij geitenkaas en kippenbouten. De stoofperenchutney is zelfgemaakt met eigen stoofpeertjes nog lekkerder.

Door Klaske Bakker
Appelmoes

Appelmoes is lekker bij alles en ook makkelijk zelf te maken. Dus verzamel je appels en maak een heerlijke zelfgemaakte moes.

Door Klaske Bakker
Appelchutney

Chutney is een veelzijdige smaakmaker die veel gerechten nét even dat extraatje kan geven. Hier vind je het recept voor appelchutney met dadels, een basischutney, helemaal lekker als je appels van eigen erf gebruikt.

Door Klaske Bakker
Genieten van je tomatenoogst: 10 recepten

Ben jij ook al volop bezig met je tomatenoogst? Soms weet je niet meer wat je met al die heerlijke tomaten kunt doen. Gelukkig hebben wij 10 overheerlijke recepten voor je waarmee je de oogst iets laat slinken!

Door Landleven
Maak zelf heerlijke gelei van rode bessen

Het is pas echt zomer als je een emmer vol rode besjes af moet rissen. En is de klus geklaard? Maak dan deze prachtige, robijnrode gelei. Rode bessen laten zich goed invriezen om op een later moment te worden verwerkt tot sap, gelei of jam.

Door Klaske Bakker
Siroop voor in de koffie

Maak de koffie extra lekker om er een heerlijke siroop door te roeren! Maak deze siroop zelf door onderstaand recept. Dan wordt elk bakje koffie een genietmomentje.

Door Klaske Bakker