Inmaken/wecken

Zuurbessensiroop

Grietje van der Meulen bereidt een tal aan siropen, geleien en jams van onder meer mispel, roos, rozenbottel braam, sleedoorn, vlierbloesem en vlierbessen. En uiteraard barberis. Ze bereidt alles zonder kunstmatige toevoegingen.

Door Landleven
Appelstroop maken

Je zelf geplukte appels gebruiken voor een appelstroop? Maak je eigen appelstroop met volgend recept.

Door Klaske Bakker
Zelf jam maken: jam-dilemma's en oplossingen

Wie wel eens zelf jam heeft gemaakt, weet dat er wat handigheidjes bij komen kijken. We zetten de meest voorkomende jam-dilemma's voor je op een rij, natuurlijk met de oplossingen erbij.

Door Klaske Bakker
Mango chutney

Een heerlijke smaakmaker op bijvoorbeeld een goed gevulde boterham. Het maakt elk gerecht bijzonder lekker.

Door Klaske Bakker
Kersenjam

Een heerlijke jam, waarbij je het beste van het kersenseizoen in een potje vangt! Heerlijk op wit boerenbrood of op een croissantje met roomboter.

Door Klaske Bakker
Courgettejam

Net even een andere smaak dan andere jamsoorten, zeker het uitproberen waard. De jam is makkelijk te bereiden en heerlijk van smaak.

Door Klaske Bakker
Aardbeienjam

Aardbeienjam is een echte basisjam: makkelijk te maken en zowat iedereen vindt het lekker. Met een vleugje limoen geef je er net een bijzondere kick aan.

Door Klaske Bakker
Maak zelf bouillonpoeder

Bouillonblokjes zijn een makkelijke manier om extra smaak te geven aan soep, sauzen en stoofpotjes. Maar niet iedereen is blij met bouillonblokjes uit de winkel: te zout en te veel onnodige ingrediënten. Met groentes uit eigen tuin kun je ook bouillonpoeder maken. Groot voordeel: je weet precies wat erin zit.

Door Klaske Bakker
Thessa’s beroemde pompoenjam

De pompoenjam van Thessa Bruijns is wereldberoemd in West-Friesland. Met dit lekkere recept tover je in een mum van tijd een heerlijke jam op tafel. Lees ook de handige tips!

Door Klaske Bakker
Rozenblaadjesazijn

Zelf azijn maken van rozenblaadjes uit de tuin, hoe leuk is dat! Hier zie je hoe je dat kan doen.

Door Landleven
Zelfgemaakte pesto

Nog veel basilicum in de tuin? Maak zelf pesto en weck deze om ook tijdens de koudere maanden van wat zonnewarmte te genieten!

Door Klaske Bakker
Gesmoorde tomaten op olie

Met dit recept maak je ongeveer een halve liter gesmoorde tomaten op olie, om te bewaren. Je eet ze door de pastasaus, of door een salade. De olie is lekker in sauzen of dressings.

Door Klaske Bakker