Inmaken/wecken

Kerstjam

Deze pruimenjam is op smaak gemaakt met heerlijke kerstachtige kruiden als kaneel en kardemom.

Door Klaske Bakker
Zelfgemaakte mosterd

Een recept waarbij je volop kunt variëren: voeg andere kruiden toe (nootmuskaat, gemalen kruidnagel, dille), gebruik een andere azijn (dragon- of frambozenazijn) of vervang de suiker eens door honing. Zo maak je een echt persoonlijke mosterd.

Door Klaske Bakker
Vanille-honingpeertjes

Een karweitje waar je lekker rustig van wordt: op je gemak een emmer stoofpeertjes schillen. En daarna? Stoven met vanille bijvoorbeeld.

Door Klaske Bakker
Suikerarme jam

De Belgische Katrien Hoebers, alias Madam Confituur, is verzot op alles wat in potjes past. In haar vrije tijd doet ze niets liever dan jam, of op z’n Belgisch gezegd confituur, maken. Ze schreef een gedegen boek vol met haar succesrecepten. Uit deze uitgave koos Landleven haar tips en trucs voor jam zonder suiker.

Door Christel Labee
Zelfgemaakte ketchup

Culinair redacteur Klaske Bakker: “Zelf ketchup maken is leuk en niet moeilijk, en biedt volop mogelijkheden om te variëren met ingrediënten. Ketchup kan zoveel meer zijn dan een kloddertje saus bij de frietjes. Ik vind het leuk om echt een ‘volwassen’ ketchup te maken met een uitgesproken smaak. Maar: maak er gerust je eigen recept van!”

Door Klaske Bakker
Zuurkool van rode kool

Christian Weij: “Je kunt niet alleen van witte maar ook van rode kolen prima zuurkool maken. Wanneer je hiermee een stamppot bereidt, is een mooie roze maaltijd het resultaat."

Door Klaske Bakker
Kiwi jam

Maak eens een verrassende jam van kiwi's. Jam is heel snel en makkelijk te maken en met kiwi zet je een keer iets anders op de ontbijttafel.

Door Klaske Bakker
Rode kool in het zoetzuur

Rode kool inmaken in het zoetzuur is heel makkelijk en smaakt lekker als bijgerecht bij wild.

Door Klaske Bakker
Jam maken Landleven TV
Jam maken

Jam maken is niet moeilijk en kan het hele jaar door. Of je nu 's zomers vers fruit gebruikt, of je gebruikt ingevroren vruchten, de jam wordt even lekker. In dit filmpje laat Landlevens Klaske zien hoe je te werk gaat en ze deelt haar beste tips & tricks.

Door Klaske Bakker
Mosterd maken Landleven TV
Mosterd maken

Mosterd maken is heel simpel. Met een paar ingrediënten en een keukenmachine of staafmixer maak je mosterd precies naar je eigen smaak. Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je dat doet.

Door Klaske Bakker
Zelfgemaakte pesto

Nog veel basilicum in de tuin? Maak zelf pesto en weck deze om ook tijdens de koudere maanden van wat zonnewarmte te genieten!

Door Klaske Bakker
Perenjam met vanille

Een goed perenjaar? Kook jam van de peren!

Door Klaske Bakker