Bakken

Maisbrood

De afgelopen maand is er weer behoorlijk wat mais geoogst. Deze mais wordt grotendeels gebruikt als snijmais voor de dieren. Maar met mais kun je ook lekkere gerechten maken, zoals maisbrood! Hier vind je het recept:

Door Landleven
Wortelcakejes of worteltaart Landleven TV
Wortelcakejes of worteltaart

Worteltaart is een van de succesrecepten voor verjaardagen van Landlevens culinair redacteur Klaske. "Ik bak de worteltjestaart weleens als cupcakes, of als één grote taart met twee lagen. Dan maak ik wel wat extra roomkaasglazuur om als middelste laag van de taart te dienen." Ontdek in dit filmpje hoe je deze worteltaartjes maakt.

Door Klaske Bakker
Choco-karamelappels

Verander een doodgewoon, simpel appeltje in een bijzonder smakelijke traktatie, die er ook nog eens mooi uitziet. Echt iets voor zoetekauwen!

Door Klaske Bakker
Nazomerse vijgentaart

Vijgen kunnen gedijen in ons klimaat, maar de plant heeft wel een zeer zonnige en beschutte plek nodig om vruchten te vormen. Daarom blijft in Nederland de vijgenoogst vaak bescheiden. Mocht je struik toch een handjevol vijgen opleveren, maak dan deze heerlijke vijgentaart waarin ook een kleine oogst een glansrol speelt.

Door Klaske Bakker
Ouderwetse appeltaart

Hét klassieke recept voor appeltaart, dat altijd in de smaak valt. Natuurlijk lekker geserveerd met slagroom.

Door Klaske Bakker
Perfecte kippenkoekjes

Mariëlle de Vroome van De Koekenbakkers deelt haar recepten en trucs voor perfect gedecoreerde koek. Maak snoepige kipjes om óp te eten!

Door Angela Groenbos
‘Chocolate drip cake’ van Marieke de Korte

Speciaal voor de lezers van Landleven deelt Marieke de Korte haar recept van een ‘chocolate drip cake’. De druipende druppels van de zelfgemaakte chocoladesaus zijn een nieuwe internationale trend voor bruids- en verjaardagstaarten.

Door Klaske Bakker
Mini-quiches

Deze kleine quiches bak je in een muffinbakblik. Maak het jezelf makkelijk en maak ze van tevoren; ze zijn namelijk ook erg lekker lauwwarm of koud. Serveer ze tijdens een picknick of bij de high tea.

Door Klaske Bakker
Schuimpjes met gedroogde aardbei

Deze leuke schuimpjes zijn heerlijk bij de high tea. Ze zijn zo gemaakt en je kunt ze zo eten of aan elkaar geplakt met stijfgeslagen slagroom.

Door Klaske Bakker
Makkelijke zomertaart

In de zomer doen we liever ook makkelijk in de keuken, daarom dit recept voor een heerlijke zomertaart met vers fruit, die binnen vijf minuten op tafel staat.

Door Klaske Bakker
Appelcake uit de Dutch oven Landleven TV
Appelcake uit de Dutch oven

Siegurd kan je kennen van zijn bushcraftdemonstraties bij zijn parachutetent op Beleef Landleven. Ook in 2017 is hij weer aanwezig, en laat hij onder meer zien hoe je een cake bakt middenin het bos, met behulp van de Dutch oven. In dit filmpje alvast een voorproefje. De appelcake kunt u komen proeven tijdens Beleef Landleven op 8 t/m 10 september in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Door Mario Broekhuis
Brood bakken

Niets is zo lekker als versgebakken brood uit eigen oven. Bak je eigen speltbrood of zonnebloempittenbrood met dit recept.

Door Landleven