Bakken

Veelzijdige courgettemuffins

Menig beginnend moestuinier vergist zich er flink in: de immense opbrengst van één enkele courgetteplant. Met dit recept voor courgettemuffins sla je een gaatje in de oogst!

Door Landleven
Karnemelkpannenkoekjes

Ons land is echt een zuivelland: onze boeren maken de heerlijkste boter, kaas, yoghurt en nog veel meer. Neem eens de moeite om zuivelproducten vers van de boer te halen en verwerk ze in een landelijk recept, zoals deze karnemelkpannenkoekjes.

Door Klaske Bakker
Boterkoek met een twist

Heb je zin in een gemakkelijke én bijzondere taart? Dan is deze boterkoek zeker het proberen waard. De gember geeft een verrassende smaak die perfect past in de verder heerlijk zoete boterkoek.

Door Klaske Bakker
Brownies met framboos

Maak samen met, of voor je moeder deze heerlijk plakkerige brownies met framboos. Versier met viooltjes voor een feestelijke traktatie op Moederdag.

Door Landleven
Rabarbercrumble met amandelschaafsel

Rabarber is een van de makkelijkste en meest dankbare groentes om te verbouwen in de moestuin. Dit frisse recept geeft je nieuwe inspiratie om de oogst te verwerken.

Door Klaske Bakker
Taart met aardbeien en vanilleroom

Moederdag is een gelegenheid bij uitstek om samen met of speciaal voor moeder de keuken in te duiken! Maak bijvoorbeeld deze frisse taart met aardbeien en vanilleroom.

Door Klaske Bakker
Fries roggebrood

Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries. Dit Friese gezegde bepaalt al eeuwenlang wie zich een echte Fries mag noemen. ‘Brea’ is stevig roggebrood, lekker met bûter (boter) en tsiis (kaas).

Door Klaske Bakker
Kaneelrolletjes

Deze kaneelrolletjes zijn verrassend, lekker en niet moeilijk om te maken. Dit recept kun je prima gebruiken met Pasen voor een uitgebreid ontbijt of brunch.

Door Klaske Bakker
Engelse paasbroodjes

Deze broodjes worden traditioneel in Engeland gebakken met Pasen en staan bekend onder de naam ‘hot cross buns’.

Door Klaske Bakker
Zoete muffins met frambozen en witte chocolade

Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een zoete variant, met frambozen en witte chocolade. Lekker bij de high tea of de koffie!

Door Klaske Bakker
De perfecte eierbal

De eierbal is wereldberoemd in Groningen. Het hardgekookte ei in ragoutdeeg is van oorsprong een lekkernij uit de snackbar, maar je kunt zelf ook een heerlijke eierbal maken.

Door Marjan Tulp
Hartige muffins met paprika en fetakaas

Muffins zijn lekkere tussendoortjes. Je maakt ze in een handomdraai, dus ze staan zó op tafel. Dit is een hartige variant, met paprika en fetakaas. Lekker bij de high tea of bij de borrel.

Door Landleven