Bord met bramenbrownie en vlierbessenyoghurt, gegarneerd met een takje vlierbessen.

Bramenbrownies met vlierbessenyoghurt

Door de bramen in deze brownies worden ze extra smeuïg. De brownies zijn lekker bij de koffie, maar met vlierbessenyoghurt maak je er een chique toetje van. Het recept van de vlierbessenyoghurt en andere lekkere recepten met zomerfruit, vind je in Landleven augustus 2024.

Ingrediënten bramenbrownies

  • 180 g pure chocolade (70% cacao)
  • 125 g roomboter
  • 3 eieren
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 el cacao
  • 100 g bloem
  • 150 g bramen, gewassen

Bereidingswijze bramenbrownies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een rechthoekige ovenschaal (25 x 15 centimeter) in met boter.
  • Snijd de chocolade in stukken en de boter in blokjes. Laat ze samen in een kom boven een pannetje zacht kokend water smelten (de kom mag het water niet raken). Roer af en toe.
  • Doe de suiker in een kom en klop er de eieren door. Blijf kloppen tot het een licht en luchtig mengsel is.
  • Meng in een andere kom de cacao door de bloem en spatel dat door het ei-suikermengsel.
  • Roer er voorzichtig het chocolademengsel door en als laatste de bramen.
  • Schep het mengsel in de ovenschaal en bak twintig minuten in de oven.
  • Haal de brownie uit de oven, laat helemaal afkoelen en snijd daarna in vierkante stukjes.