juli

Broodje gegrilde kip met mosterdmayonaise

Dit recept voor broodje gegrilde kip met mosterdmayonaise is perfect als snelle en smakelijke lunch of als makkelijk avondmaal. Door het gebruik van gegrilde kippendijen en paprika's zit dit broodje boordevol smaak. De zelfgemaakte mosterdmayonaise maakt het helemaal af. Genoeg voor 4 personen.

Door Klaske Bakker
Aardappelsalade met gerookte zalm

Wil je een lekkere aardappelsalade maken? Probeer dit heerlijke gerecht van Jacob Nauta eens uit! Je maakt de aardappelsalade met gerookte zalm, dille en Wartense mosterdressing.

Door Klaske Bakker
Pasta met garnalen, chili en knoflook

Een warme, lome zomeravond. De lange tafel in de tuin is gedekt met een bonte verzameling servies en glazen. In de schaduw van de grote boom is het heerlijk toeven. De ideale setting om dit zomerse diner te serveren; met de ingrediënten zo veel mogelijk uit eigen moestuin.

Door Klaske Bakker
De 8 lekkerste quiches

Landleven heeft de lekkerste quiches voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren en serveer het met een feestje of gewoon als avondeten.

Door Landleven
Aardpeer recept uit de oven

Sommige vergelijken de smaak van deze wintergroente met een artisjok, doordat de smaak nootachtig over kan komen. Aardpeer kan rauw op je bord belanden, gekookt, gebakken of in het geval van dit recept: uit de oven. Nadat je dit heerlijke recept uit de oven hebt gemaakt, belandt de aardpeer vast vaker op je bordje. Dit recept houdt rekening met twee personen.

Door Landleven
Vijfschaft

Dit is een ouderwets boerengerecht met vijf ingrediënten, vandaar de naam vijfschaft. Serveer je er worst en spek bij, dan wordt het zevenschaft genoemd

Door Landleven
Kapucijners met spek en stroop

Kapucijners met stroop is een heerlijk ouderwets streekgerecht.

Door Klaske Bakker
Stamppot stopverf

Een eenvoudige doch voedzame maaltijd; zo kan stamppot stopverf het beste omschreven worden. Gekookte bruine bonen worden tot stamppot gestampt met kruimige aardappels. Door de kleur van de stamppot is de vergelijking met stopverf snel gemaakt…

Door Landleven
Goulash Hengforden

Een heerlijk zachtgegaarde Goulash Hengforden met onder andere riblappen, paprika, tomaat, champignon en rode wijn. Lekker te serveren met rijst of aardappelpuree.

Door Landleven
Zoete stoofkool

Zoete stoofkool met rode kool, appel en gemberwortel van Vincent Robijn. Een heerlijk gerecht om op een echte herfstdag te serveren met aardappelpuree. 

Door Landleven
Pittige soep

Een lekkere pittige soep van boven het vuur met linzen, kikkererwten, pompoen en wortel. Kom in de herfststemming en warm jezelf lekker op met deze soep. 

Door Landleven
Kip met wijn

Kip met wijn die wordt gestoofd boven een vuurtje. Door paddenstoelen gebakken met knoflook en tijm toe te voegen heb je fantastisch comfortfood.

Door Landleven