Leah en Tim aan het koken buiten

Wilde weg

Leah Groeneweg organiseert met haar partner Tim Horneman natuur- en wildplukexcursies in de Drentse natuur. Vanuit Gasselte leren ze deelnemers, van jong tot oud, met hernieuwde blik kijken naar de natuur. Een belangrijk onderdeel daarbij is smaak. Wilde bloemen, blaadjes en wortels worden onderweg verzameld en verwerkt tot een heerlijke lunch of lekkere hapjes. Hieronder vind je hun lekkerste recepten.

In het wilde weg

Leah en Tim organiseren diverse wildplukexcursies in combinatie met kanotochten door het Drentse landschap. Ze bieden ook een jaarprogramma voor mensen die graag hun kennis over de natuur en het wildplukken willen verdiepen. Informatie over deze activiteiten kan je vinden op hun website www.inhetwildeweg.nl

Pompoenpittensaus in een roze kom

Pompoenpittensaus

Een belangrijk onderdeel van de natuur- en wildplukexcursies is smaak. Wilde bloemen, blaadjes en wortels worden onderweg verzameld en verwerkt tot een heerlijke lunch of lekkere hapjes. In dit artikel vind je het recept voor een pompoenpittensaus.

Lees meer
Sleedoornolijven in een glazen pot

Sleedoornolijven

Pluk in het najaar sleeddoornbessen en maak ze in als een soort olijven. Zo kun je in de lente nog genieten van de smaak van de herfst. In tegenstelling tot andere recepten met sleedoorn, vries je voor het maken van sleedoornolijven de sleedoornbessen van tevoren niet in, dan verliezen ze namelijk hun stevigheid. Hier vind je het recept voor sleedoornolijven.

Lees meer
Landleven special Moestuin

Meer over over ecologische oplossingen als mulchen en swales, hoe je het seizoen vervroegt en de zonnewarmte optimaal in je moestuin vangt lees je in onze nieuwe special Moestuin. Een bewaarnummer met bruikbare tips voor het zelf verbouwen van groente ... Maar vooral lees je hoe je er, als het dan tijd is om te oogsten, de lekkerste gerechten van maakt. Want een mooie oogst eet je gewoon lekker op!
Prijs: €7,95.