Kip in de pan met groentes.

Kippenbouillon

Deze bouillon maakten we met een Souperhen van de Lankerenhof. Deze kip heeft flink wat meer ‘vlieguren’ gemaakt dan een kip uit de reguliere industrie. De kip heeft haar spieren gebruikt en dat geeft het vlees karakter. Gaar het vlees langzaam en het wordt heerlijk mals.

Dit heb je nodig:

  • 1 Souperhen soepkip of karkassen van rauwe of gebraden kip
  • verschillende groentes (mag ook snijafval zijn), zoals ui met schil, prei, lente-ui, wortel, bleekselderij
  • verschillende verse tuinkruiden, zoals tijm, peterselie, rozemarijn, maggiplant (lavas), laurierblad
  • 2-3 stukjes foelie
  • 1 el zeezout
  • 10 zwarte peperkorrels

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de soepkip of het karkas in grove stukken. Leg het in de grootste soeppan die u hebt.
  2. Maak de groentes schoon waar nodig en snijd ze in grove stukken. Leg ze boven op de kip, samen met de overige ingrediënten.
  3. Voeg water toe tot enkele centimeters onder de rand. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur daarna zo laag mogelijk en laat de bouillon trekken. Dit duurt minimaal twee uur, maar mag zeker tot vier uur.
  4. Zeef de bouillon. De groentes en kruiden gooit u weg, het vlees van de botten kunt u uitpluizen en verder verwerken. Proef voordat u de bouillon verder verwerkt of er nog extra zout en peper bij moet. Wilt u kippensoep maken van de bouillon? Voeg na het zeven vers gesneden groentes en kruiden toe en laat deze garen in de bouillon. Een handje vermicelli en wat gaar kippenvlees maken de soep compleet.

De Lankerenhof

Het assortiment van de Lankerenhof is heel uitgebreid. Behalve de Souperhen en de Haantje de Coq verkopen ze ook hun biologische eieren, de Bleieren. Van deze eieren worden ook weer andere producten gemaakt, zoals tarwe- en speltpasta, eierlikeur, lemon curd en nougat. Voor alle producten en verkoopinformatie kunt u kijken op www.lankerenhof.nl

De Lankerenhof Lankerenseweg 18 3781 NB Voorthuizen Tel. 0342 - 47 33 37 Wilt u aan huis iets kopen? Bel dan even van tevoren, zodat u niet voor een dichte deur staat.

Landleven Winter 2023

Kom genieten op Landleven Winter op 8, 9 en 10 december 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het warmste en gezelligste evenement van het jaar dat je niet wilt missen!

Bestel kaarten