Zelfgemaakte paté met vijgenjam.

Vijgenjam met chilivlokken

Deze vijgenjam is pittig en zoet en smaakt heerlijk bij (zelfgemaakte) paté of kaas.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg verse vijgen
  • 100 ml water
  • 100 ml appeldiksap
  • 1/8 stuk citroen, met schil
  • 1 zakje geleipoeder (Van Gilse)
  • 3 el suiker
  • snuf chilivlokken, naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Snijd de vijgen in vieren. Leg ze in een pan en kook ze gaar met het water, het diksap en het citroenpartje.
  • Voeg het geleipoeder toe en kook minimaal één minuut.
  • Verwijder het citroenpartje. Breng op smaak met suiker en chili en pureer of stamp tot een fijn mengsel.
  • Schep de jam in schone potjes, draai de deksels erop en laat op de kop een kwartier afkoelen.
Bewaar de jam voor de zekerheid daarna in de koelkast.

Landleven almanak 2023

Nieuwe editie van de handigste raadgever voor tuin & erf. Boordevol praktische tips op het gebied van (moes)tuinieren en leerzame informatie over erfdieren, insecten en vogels. 
Prijs: €12,50.

 

Bestel hier