Flammkuchen met gehakt en vork

Flammkuchen met ganzengehakt

Ganzenvlees is gezond en mager. Met ganzengehakt maak je een heerlijk flammkuchen.

Dit heb je nodig:

  • 1 flammkuchendeeg (kant-en-klaar bij supermarkt)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el crème fraîche
  • zout en zwarte peper
  • 100 g ganzengehakt
  • 1 à 2 tl cajunkruiden
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • 1 el kappertjes, afgespoeld
  • 5 gedroogde zure abrikozen, in reepjes gesneden
  • Parmezaanse kaas

Zo ga je te werk:

  1. Rol het flammkuchendeeg uit. Meng de Griekse yoghurt met de crème fraîche, zout en peper. Besmeer het deeg ermee.
  2. Breng het gehakt op smaak met de cajunkruiden. Leg het gehakt in hoopjes verspreid over de bodem.
  3. Strooi hierover wat rode ui, lente-ui, kappertjes en reepjes abrikoos. Bestrooi matig met Parmezaanse kaas.
  4. Bak de flammkuchen in een oven of in een keramische barbecue op een pizzasteen. Op een temperatuur van 220 graden is de flammkuchen in zes minuten gaar.

Recept door Aline Huizinga

Landleven special Streekgerechten

Ooit van eierballen, drabbelkoeken en vlammenkouk gehoord? Of misschien ken je wel slemp, jan-in-de-zak of nonnevotten? Het zijn allemaal traditionele Nederlandse streekgerechten. Wij verzamelden de beste recepten van vroeger, uit alle windstreken van Nederland.
Voor maar € 7,95.