Heerlijk als herfstig toetje, deze appels uit de oven. Het recept is makkelijk te verdubbelen; gebruik zo veel appels als er in uw ovenschaal passen.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Rond deze tijd van het jaar kan uw appeloogst er wat rimpelig uit gaan zien. De smaak is nog prima, maar voor een handappel zien ze er niet zo aantrekkelijk meer uit. De oplossing? In een taart, een koek of de appelmoes ermee!
Zelf appelmoes maken zou tot het repertoire van elke plattelander moeten behoren. Als u zelf een boomgaard hebt, zitten er vast bomen tussen met moesappels. Gebruik dit basisrecept en de bijbehorende tips om uw eigen lievelingsappelmoes te koken.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.