stukken eten op een houten plank met een glas drinken ernaast

Groente van de maand: mei

In dit artikel vind je alle groenten van de maand. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen!

Stimpstamp met blauwe kaas Stimpstamp met blauwe kaas

Andijvie

Andijvie is een eenjarig bladgewas en lijkt op witlof. Je kunt het bijna het hele jaar door eten. Stimpstamp met blauwe kaas of andijviepakketjes, bekijk de recepten hier.

Naar recepten
Aspergesoep Aspergesoep

Asperges

Landleven heeft heerlijke recepten met asperges. Lentequiche, een salade, soep, een foccacia of een plaattaart. Bekijk de recepten hier.

Naar recepten
Bloemkool-kaassoep Bloemkool-kaassoep

Bloemkool

Landleven zet een aantal recepten met bloemkool voor je op een rij. Een bloemkool-kaassoep en geroosterde bloemkool met salie en hazelnoten.

Naar recepten
Doperwten-ijs Doperwten-ijs

Doperwten

Alle recepten met doperwten staan hier voor je op een rijtje. probeer bijvoorbeeld eens onze ouder- en nieuwerwetse erwtensoepen.

Naar recepten
Winterse terrine Terrine

Koolrabi

Alle Landleven-recepten met koolrabi staan hier voor je op een rijtje. Ga eens aan de slag met onze heerlijke winterse terrine, een verrassend vegetarisch gerecht. 

Naar recepten
Gemengde salade Gemengde salade

Kropsla

Wij hebben al onze heerlijke recepten met kropsla voor je op een rijtje gezet! Probeer bijvoorbeeld eens onze salades met mieriksworteldressing of daslookbloemetjes. 

Naar recepten
Beukenzwammen Beukenzwamsaus

Paddenstoel

Alle recepten met paddenstoelen staan voor je op een rijtje, probeer eens onze heerlijke beukenzwammensaus.

Naar recepten
Quiche met winterprei Quiche met winterprei

Prei

Alle Landleven-recepten met prei vind je hier! Verwerk je prei eens in een quiche of soepje. 

Naar recepten
Raapstelen

Raapstelen

Ga binnenkort eens aan de slag met raapsteeltjes en verwerk ze in bijvoorbeeld eens in een heerlijke soep. Recepten met raapstelen vind je hier.

Naar recepten
Radijsjes

Radijs

Een van de seizonsgroenten van mei is de radijs, verwerk hem eens in een van onze heerlijke gerechten, je vindt ze hier! 

Naar recepten
Spinazietaart Spinazietaart

Spinazie

Wij van Landleven hebben al onze recepten met spinazie voor je op een rijtje gezet. Verwerk het bijvoorbeeld eens in een soep, croissantje of zelfs taart, eet smakelijk! 

Naar recepten
Uiensoep met kaasbroodstengels Uiensoep

Uien

Alle gerechten met uien staan hier voor je op een rijtje, zo ook deze heerlijke uiensoep met zelfgemaakte kaasbroodstengels. 

Naar recepten
Wortelgembersoep Wortelgembersoep

Wortelen

Wil je aan de slag met wortelen, maar weet je nog niet hoe je ze wilt verwerken? Neem dan snel een kijkje tussen al onze recepten met wortelen! 

Naar recepten