Landleven zet de lekkerste soepen voor jou op een rijtje. Probeer een iets anders en geniet van de verschillende smaken en recepten.
De basis van een lekkere soep is een goede bouillon. Het voorbereiden op zich kost niet veel tijd, maar laat de bouillon wel urenlang zachtjes trekken om op smaak te komen. Dat kan prima in een warme oven of op een laag gaspitje. Maak grote porties en vries wat je niet direct gebruikt in, dat werkt prima.
Ideaal als je nog wat (gekookte) bloemkool over hebt van de vorige dag. Zo’n restje groente is zonde om weg te gooien en je kookt er een verrassende soep van!
Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken.
Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: wil je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’.
Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.
De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen.
Heldere paddenstoelensoep met een hoedje van bladerdeeg.
Een perfecte soep om een grote pan van te maken om deze vervolgens lekker op te eten met de hele familie.
Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties geserveerd kan hij ook heel goed als maaltijdsoep.
Deze eenpansmaaltijd, want zo kun je onze minestronesoep wel noemen, wordt gevuld met zelfgemaakte gehaktballetjes en pasta.
Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep.
Pastinaak is in herfst en winter volop verkrijgbaar. Het is erg lekker om deze soep te maken met een Nederlandse blauwaderkaas, bijvoorbeeld Delfts Blauw of blauwe geitenkaas, maar elke soort pittige blauwaderkaas voldoet.
Ga lekker in de keuken aan de slag! In de nieuwe Landleven special Stooft staan meer dan 50 heerlijk winterse gerechten. Dit zijn de lekkerste stoof- en sudderrecepten, met of zonder vlees en met peulvruchten en extra groentes. Daarnaast staan er een aantal geweldige basisrecepten in. Denk hierbij aan heerlijke kippenbouillon en zelfgemaakte mosterd.
Verkoop door:Landlevenwebshop
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download van de Landleven special Doe het zelf. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden