Een plak bananencake op tafel

De 10 lekkerste cakerecepten

Er gaat niets boven een heerlijke, zelfgebakken cake! Landleven deelt daarom de 10 lekkerste cakerecepten. Zo kun je zelf de lekkerste cakes bakken.

Plak bananencake op tafel

Bananencake

De toevoeging van bananen in dit beslag zorgt voor een heerlijk smeuïge cake en ook voor een frisse fruitige smaak. Verwen jezelf met dit makkelijk te maken baksel. Lekker voor bij een kopje koffie of thee.

Bekijk het recept
Havermoutcake op tafelkleed

Havermoutcake

Dit recept lijkt op een muffinrecept, alleen voeg je hier bosbessen toe en bak je de havermoutcake in een cakeblik.
 

Bekijk het recept
Appelcake in blik

Appelcake

Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht. Volg Klaske in het filmpje en bak zelf ook zo'n lekkere cake.

Bekijk het recept
Tamme kastanjes op het gras

Tamme kastanjecake

Vanaf oktober vallen de tamme kastanjes van de boom. Lekker om te poffen, of maak een heerlijke volle cake met tamme kastanjes. Hier vind je het recept.
 

Bekijk het recept
hand die pastinaak walnootcake vasthoudt

Pastinaak walnootcake

Voor een zelfgebakken traktatie hoeft het niet altijd feest te zijn. De cake heeft een verrassend ingrediënt: geraspte pastinaak. Dat maakt de cake heerlijk sappig; lekker in combinatie met de knapperige walnoot en het romige glazuur.

Bekijk het recept
Pastinaak appel cake met pastinaak ernaast

Pastinaak-appelcake

Een verrassende cake met de smaken van de herfst; combineer zoete pastinaak met frisse appel en havermout in dit bijzondere baksel! Hier vind je het recept.
 

Bekijk het recept
advocaatcake

Advocaatcake

Houd jij ook zo van advocaat? Met dit recept kun je nu ook de smaak van advocaat beleven in de vorm van een cake. Gun je smaakpupillen deze verrassing. Deze advocaatcake is lekker bij de koffie. Hij is niet moeilijk te maken en erg lekker!

Bekijk het recept
Honingcake met een potje honing ernaast

Honingcake met glazuur

Deze honingcake is een smakelijke variatie op een ‘gewone’ cake. Je kunt zelf kiezen of je de cake zonder of met glazuur serveert. Hier vind je het recept.

 

Bekijk het recept
Pompoencake met benodigdheden op de achtergrond

Pompoencake zoete smaakexplosie

Het donkere en dieporanje vruchtvlees van de pompoen is een heerlijk basisingrediënt om te verwerken in smakelijke gerechten. Je kan er alle kanten mee op: van zoet naar hartig en van voor- tot hoofd- en zelfs nagerecht. Deze cake is een zoete smaakexplosie.

Bekijk het recept
Pompoencake op plateau

Pompoencake

De cake is helemaal niet moeilijk te maken, wel erg lekker en bomvol gezonde pompoen! Deze tulband staat ook nog eens prachtig op tafel. Hier vind je het recept voor een pompoencake.
 

Bekijk het recept