Honingcake met glazuur

Honingcake met glazuur

Deze honingcake is een smakelijke variatie op een ‘gewone’ cake. Je kunt zelf kiezen of je de cake zonder of met glazuur serveert.
Bereidingstijd: 75 min

Dit heb je nodig voor honingcake:

  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 175 g heldere honing
  • 140 g boter
  • 85 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt

Voor het glazuur

  • 50 g poedersuiker
  • 1 el heldere honing
  • 2 à 3 el heet water

Zo maak je honingcake:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm alvast in met boter.
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom. Doe de honing, de boter en de suiker in een ruime pan. Voeg een eetlepel water toe en verwarm tot alles gesmolten is.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de eieren en de gezeefde bloem toe. Mix met een garde tot een homogeen geheel.
  4. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake zo’n drie kwartier tot hij gaar is (een satéprikker moet er schoon uitkomen).
  5. Laat de cake even afkoelen en haal hem uit de vorm.
  6. Maak ondertussen het glazuur: meng alle ingrediënten hiervoor in een kommetje. Versier de cake met het glazuur of serveer ernaast.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.