kaasstengels met ham in ovenschaal

Boerenhamkaastwisters

Maak deze boerenhamkaastwisters van heerlijke boerenkaas. Ideaal om een restje kaas in te verwerken. Je hebt ze zo gemaakt en lekker als tussendoortje of als kaasstengel bij de borrel. In het aprilnummer van Landleven vind je meer heerlijke kaasrecepten.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 vel bladerdeeg, vers op rol
  • 1 ei
  • 150 g geraspte oude boerenkaas
  • 80 g gerookte boerenpasham, fijngesneden

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg tijdig uit de koelkast en rol het uit. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Snijd het tot een vierkant van 30 bij 30 centimeter en snijd hier tien repen van elk 3 centimeter breed van. Zo’n rond pizzames is hier erg handig voor.
  3. Kluts het ei in een kommetje los en bestrijk er de repen bladerdeeg mee.
  4. Strooi nu de geraspte kaas en de fijngesneden ham over de repen.
  5. Pak de repen met één hand aan de bovenkant en met één hand aan de onderkant vast. Draai elke kant twee keer, in tegenovergestelde richting. Op die manier krijg je dus vier ‘slagen’ in het deeg.
  6. Leg de repen iets uit elkaar weer op de bakplaat. Bak de twisters in vijftien minuten mooi goudbruin en gaar.

Landleven Wandelroutes

In Landleven Wandelroutes vind je meer dan 50 prachtige wandelroutes in alle provincies van Nederland, samengesteld in samenwerking met Wandelzoekpagina. Naast de beschrijving van de wandelroutes staan QR codes waarmee je een jaar lang gratis toegang krijgt tot de betreffende, meest actuele routebeschrijving.