Zelfgemaakte eiersalade. Recept van Landleven.

Verse eiersalade

Deze verse, zelfgemaakte eiersalade is lekker op brood; gegarneerd met wat kleine blaadjes  Oost-Indische kers. Of op toostjes of stokbrood voor een feestje. Je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen.
Bereidingstijd: 10 min

Dit heb je nodig:

  • 4 eieren, hardgekookt
  • ½ rood uitje, zeer fijn gesneden
  • ½ lente-ui, zeer fijn gesneden
  • verse kruiden zoals bieslook, peterselie en munt, fijngesneden
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1-3 el mayonaise
  • 1-3 el crème fraîche
  • zout en peper, naar smaak

Zo ga je te werk:

  1. Pel de hardgekookte eitjes, snijd ze in kleine blokjes en leg ze in een kom.
  2. Meng de overige ingrediënten erdoor. Voeg van de mayonaise en de crème fraîche elk 1 eetlepel toe. Voeg meer toe (van elk evenveel) indien nodig. Het ligt er een beetje aan hoe groot de eitjes waren.
  3. Proef de eiersalade en voeg extra zout en peper toe naar smaak.