Gevulde eitjes op een bord

Pittige gevulde eitjes

Gevulde eitjes, maar dan net even anders. Door er onder andere harissa (of sambal) aan toe te voegen, worden je gevulde eitjes iets pittiger. Erg lekker wanneer je visite hebt.

Dit heb je nodig:

  • 4 eieren, hardgekookt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîse
  • 1 tl harissa (of sambal)
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl fijngesneden verse bieslook
  • zout en peper, naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Pel de eieren voorzichtig.
  • Snijd de eieren doormidden: leg de eiwitten op een schaal en doe de dooiers in een kom.
  • Prak de dooiers en roer de overige ingrediënten erdoor. 
  • Maak er een homogeen mengsel van.
  • Proef of er nog wat extra peper en zout door moet; het mengsel mag hoog op smaak zijn.
  • Vul de eiwithelften met het mengsel; voor een mooi effect doe je dat door het mengsel erin te spuiten met een gekarteld spuitmondje.
  • Maak de gevulde eitjes af met nog een snufje paprikapoeder en wat fijngesneden bieslook.

Bekijk onze shop tips
Landleven special Streekgerechten Landleven special Streekgerechten € 7,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Schort blokdoek Schort blokdoek € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Koken met Klaske Koken met Klaske € 29,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu
Landleven kaartenset Tuinfeest Landleven kaartenset Tuinfeest € 8,95

Verkoop door:
Landlevenwebshop

Shop nu