vers gebakken broden op een bakblik

De lekkerste broden om zelf te bakken

Wat is de mens zonder brood? Bak je eigen brood op authentieke wijze of juist met een leuke twist. Deeg de oven in en binnen een mum van tijd geniet je van een heerlijke boterham.

Speltbrood

Niets is zo lekker als versgebakken brood uit eigen oven. Bak je eigen speltbrood of zonnebloempittenbrood met dit recept. Vooral heerlijk als het nog een beetje warm is. 

Naar het recept

Aardappelbrood

Een ander aardappelgerecht: brood van aardappelpuree. Dit brood is erg lekker bij hachee of een andere stoofpot. Gebruik het om de vochtige saus mee op te deppen.

Naar het recept

Bierbrood

Heb je je favoriete biertje gevonden? Bak er dan eens een bierbrood mee! Erg makkelijk om te maken en heerlijk bij een stoofpotje of een borrelplank.

Naar het recept

Pioniersbrood

Brood dat lekker lang mee gaat. Op een openvuur gebakken en lekker luchtig. Dit brood eet je door er stukjes vanaf te scheuren. Ook lekker bij de tapas. 

Naar het recept

Vlechtbrood

Teunie Luijk bakt iedere dag brood. Ze laat zien hoe ze dat doet en legt het stap voor stap uit. Zo zet jij ook binnen de kortste keren een heerlijk vlechtbrood op tafel. 

Naar het recept

Maisbrood

Een heerlijke variantie op tarwebrood. In Spanje een van de meest geliefde soorten, maisbrood. Simpel in elkaar te draaien met wat bloem, roomboter en maismeel. Maak hem zelf met dit recept. 

Naar het recept

Jan-in-de-zak

In dit ouderwetse recept wordt het brood niet gebakken in de oven, maar langzaam gaar gekookt in een pan water. Hierdoor krijgt het brood geen korst. Laat je niet bedriegen door zijn uiterlijk: jan-in-de-zak is verrassend smakelijk!

Naar het recept

Roggebrood

Wat kan een goed stuk roggebrood soms heerlijk zijn. Het roggebrood is lekker gevuld met onder andere: tarwe, rogge en zonnebloempitten. In de koelkast is het roggebrood tot drie weken houdbaar. Geniet er extra lang van.

Naar het recept
Landleven special Brood

In deze Landleven special vind je onze lekkerste recepten voor broodjes, zachte bolletjes, gevulde kerststollen en zoete kaneelbroodjes. € 7,95