Zo ga je te werk:
- Pak het afgekoelde boerenkoolkliekje en meng daar 1 ei doorheen.
- Voeg wat mosterd toe voor de smaak.
- Kijk of je van de stamppot kroketjes kunt rollen. Als het iets te droog is, meng er dan een scheut volle melk door om het wat smeuïger te maken.
- Vorm van de stamppot balletjes van ongeveer 4 centimeter doorsnede.
- Rol de balletjes op een met bloem bestoven houtplank uit tot staafjes.
- Laat ze eventueel nog een half uurtje opstijven in de vriezer.
- Zet twee diepe borden klaar: één met bloem en de ander met het losgeklopte ei. Gebruik nog een diep bord voor het paneermeel
- Paneer de kroketten.
- Haal de staafjes eerst door de bloem, door het ei en als laatste door het paneermeel. Paneer ze zorgvuldig, zodat er tijdens het frituren geen barsten in de korst komen.
- Je kunt ze nu frituren in een pan met olie op zo'n 175 graden.
- Frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn.
Tip: Maak ze ook eens met hutspot!