Boerenkoolkroketjes

Boerenkoolkroketjes

Heb je net te veel boerenkoolstamppot gemaakt? Geen probleem. Met dit recept tover je je restjes om in heerlijke kroketjes. 

Dit heb je nodig:

Voor de vulling

  • Kliekje boerenkoolstamppot van de vorige dag
  • 1 ei 
  • Schepjes mosterd
  • Volle melk

Voor het paneren
  • 2 eieren
  • Bloem
  • Panko of paneermeel

Zo ga je te werk:

  1. Pak het afgekoelde boerenkoolkliekje en meng daar 1 ei doorheen.
  2. Voeg wat mosterd toe voor de smaak. 
  3. Kijk of je van de stamppot kroketjes kunt rollen. Als het iets te droog is, meng er dan een scheut volle melk door om het wat smeuïger te maken. 
  4. Vorm van de stamppot balletjes van ongeveer 4 centimeter doorsnede. 
  5. Rol de balletjes op een met bloem bestoven houtplank uit tot staafjes.
  6. Laat ze eventueel nog een half uurtje opstijven in de vriezer. 
  7. Zet twee diepe borden klaar: één met bloem en de ander met het losgeklopte ei. Gebruik nog een diep bord voor het paneermeel
  8. Paneer de kroketten.
  9. Haal de staafjes eerst door de bloem, door het ei en als laatste door het paneermeel. Paneer ze zorgvuldig, zodat er tijdens het frituren geen barsten in de korst komen. 
  10. Je kunt ze nu frituren in een pan met olie op zo'n 175 graden.
  11. Frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn. 

Tip: Maak ze ook eens met hutspot!  

Landleven special Streekgerechten

De lekkerste recepten van vroeger voor Friese dúmkes, kniepertjes of nonnevotten! Je vindt je in onze special Streekgerechten.

Bestel hier