groene sla met tomaten en eieren

Salade-in-de-krop

Met dit recept heb je een bijzondere manier om een traditionele salade te serveren. Lekker zomers en fris!
Aantal personen: 2-4
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 hele krop (boter)sla
  • Ingrediënten naar keuze, zoals gekookt ei, tomaten, komkommer, radijs, platte peterselie, augurkjes en zilveruitjes
  • 2 eetelepers mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Was een krop (boter)sla zorgvuldig, zodat er geen zand meer tussen de blaadjes zit.
  • Droog de sla voorzichtig. Zet de krop nu op een schaal, maar laat hem heel.
  • Verdeel de ingrediënten voor de salade tussen de blaadjes. Gebruik bijvoorbeeld partjes gekookt ei, plakken tomaat, dun geschaafde komkommer, plakjes radijs, fijngesneden platte peterselie en augurkjes/zilveruitjes naar smaak.
  • Klop een dressing van 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel suiker en zout en peper naar smaak. Serveer de dressing apart.