Een heerlijk dessert of perfect bij de koffie. Met een traditionele Zeeuwse bolus kun je nooit de fout in gaan. Heerlijk zoet en lekker plakkerig met de kruidige smaak van kaneel. Niet alleen in Zeeland maar ook thuis is dit altijd een goede optie. Bereidingstijd: 90 min.
Voor het deeg
Ooit van eierballen, drabbelkoeken en vlammenkouk gehoord? Of misschien ken je wel slemp, jan-in-de-zak of nonnevotten? Het zijn allemaal traditionele Nederlandse streekgerechten. Wij verzamelden de beste recepten van vroeger, uit alle windstreken van Nederland. Voor maar € 7,95.
Pikhaantjes zijn echt een Veluws streekgerecht. Deze plakkerige, zoete kaneelbroodjes in de vorm van een haantje worden alleen gebakken in de periode voor Pasen. Maak ze thuis ook eens!
Amsterdamse koggetjes zijn makkelijke koekjes om op tafel te toveren. De koekjes werden in 1943 bedacht voor een bakwedstrijd, maar zijn nu nog steeds om op te eten. Een heerlijk zandkoekje met daarin zelfgemaakte karamelstukjes.
Dikkoek is een streekgerecht uit Urk. Het was geliefd bij de vissers, omdat het langer houdbaar was dan brood.
Christel Labee is eindredacteur van Landleven. Tevens stelt zij de agenda van het magazine samen en redigeert speciale Landleven-uitgaves. Ze is een geboren plattelandsmeisje en woont met man en kinderen in een dorp in de Achterhoek.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.