Stoofpeer-mousse

Stoofpeer-mousse

Probeer eens iets anders met je stoofperen. Het perfecte nagerecht: stoofperen-mousse. Een heerlijke toetje voor de koudere dagen. En ook nog een makkelijk te maken. 

Dit heb je nodig:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 g stoofperencoulis
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 400 ml slagroom

Zo ga je te werk:

  1. Week de gelatine een half uur in koud water.
  2. Meng de stoofperencoulis met de suiker in een steelpan en verwarm, maar laat het niet koken.
  3. Knijp de gelatine uit en meng deze door de coulis.
  4. Schep het geheel in een kom en laat het wat afkoelen.
  5. Meng er met een garde 100 ml slagroom door. 
  6. Klop de rest van de slagroom stijf en schep het door het stoofpeermengsel. 
  7. Spuit de mousse met een spuitzak in glaasjes of potjes, of vul ze met een lepel.
  8. Laat de mousse ongeveer een uur opstijven in de koelkast.
  9. Serveer met een half stoofpeertje en wat koekkruimels. 

Zo maak je stoofpeercoulis

Schil en kook partjes stoofperen tot ze goed gaar zijn en laat ze afkoelen. Pureer de peertjes met een beetje kookvocht tot de massa helemaal glad is. 

Bekijk onze shop tips
Crema al Limone Crema al Limone € 5,95

Verkoop door:
Dille & Kamille

Shop nu
Laura Aashley theedoek Laura Aashley theedoek € 7,95

Verkoop door:
Tafel en Keuken

Shop nu
IJscoupe IJscoupe € 2,50

Verkoop door:
Kitchen & More

Shop nu
Dessertbord Dessertbord € 5,99

Verkoop door:
Kookwinkel

Shop nu
Landleven Winter

Kom genieten op Landleven Winter op 13, 14 en 15 december 2019 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het warmste en gezelligste evenement van het jaar dat je niet wilt missen!

Bestel kaarten