Probeer eens iets anders met je stoofperen. Het perfecte nagerecht: stoofperen-mousse. Een heerlijke toetje voor de koudere dagen. En ook nog een makkelijk te maken.
Schil en kook partjes stoofperen tot ze goed gaar zijn en laat ze afkoelen. Pureer de peertjes met een beetje kookvocht tot de massa helemaal glad is.
De bodem van deze zandtaartjes is een lekkere brosse basis voor allerlei soorten taartjes. Vul ze met lobbige slagroom, mascarpone, hangop of banketbakkersroom en vervolgens met het beste verse fruit dat het seizoen te bieden heeft. Pruimen, herfstframbozen… of vanille-stoofpeertjes!
Een karweitje waar je lekker rustig van wordt: op je gemak een emmer stoofpeertjes schillen. En daarna? Stoven met vanille bijvoorbeeld.
Rogé Offermans ontwikkelde diverse recepten waarbij al het goeds uit zijn streek, Zuid-Limburg, naar boven komt. Bijvoorbeeld deze stoofpeertjes.
Verkoop door:Landlevenwebshop
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download van de Landleven special Doe het zelf. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden