Wij zijn gek op koekjes bakken! Of je het nu alleen doet of met kinderen, en of ze nu moeilijk of heel makkelijk zijn: van versgebakken koekjes word je gewoon vrolijk. We zetten onze lekkerste recepten voor je op een rij.
Flapjacks: heerlijke koek met een lekker laagje glazuur.
Dit overheerlijke koekjesrecept is van niemand anders dan Martha Stewart.
Mariëlle de Vroome deelt haar recepten en trucs voor perfect gedecoreerde koek.
Deze koeken zijn erg lekker bij de koffie en geven weer volop energie om door te gaan!
Deze lepeltjes zijn heerlijk om te serveren met een kop dampend hete chocolademelk met een laag lobbig geklopte slagroom.
Zelfgemaakte gevulde koeken met roomboter en amandelspijs in de oven laten je huis heerlijk geuren. Het is niet heel veel werk en ze smaken geweldig.
Wie zijn neus in een zakje rommelkruid steekt, is binnen luttele seconden weer decennia terug. Deze ouderwetse specerijenmix brengt de tijd van toen weer tot leven in deze koekjes.
Dit typisch Flakkeese koekje wordt gebakken in de koekenpan. Vermoedelijk is de naam een verbastering van ‘kruud’ (kruiden/specerijen) en werd met ‘plaete’ de bakplaat of koekenpan bedoeld.
Vandaag de dag kunnen we gelukkig in heel Nederland genieten van deze lekkernij. Deze lekkere Friese koekjes, ofwel: 'Fryske dúmkes', blijven een heerlijk tussendoortje.
Deze hoeveelheid is precies genoeg voor één grote bakplaat janhagel. Greinsuiker kun je kopen bij bakwinkels, molens of via internet (www.debakwinkel.nl of www.de-zuidmolen.nl bijvoorbeeld).
Bak deze lekker brosse sprits eens met Zeeuwse bloem. Deze staat bekend om de goede bakeigenschappen voor koekjes. Bij uitstek geschikt voor spritsen.
Koffie of thee zonder een koekje erbij kan natuurlijk eigenlijk niet. Lees hier het recept voor de ouderwetse maar lekkere kokosmakronen.
Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen! Prijs: € 8,95
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.