Het is pas echt zomer als je een emmer vol rode besjes af moet rissen. En is de klus geklaard? Maak dan deze prachtige, robijnrode gelei. Rode bessen laten zich goed invriezen om op een later moment te worden verwerkt tot sap, gelei of jam.
Exclusieve theedoeken met jacquard geweven Landleven motieven.
Ouderwets groot; ongeveer 65 bij 63 cm.
Kweepeergelei is net zoals jam lekker als broodbeleg. Maar je kunt de gelei ook combineren met een kaasplankje of verwerken in een kruidig stoofpotje. De hoeveelheden van dit recept kun je makkelijk aanpassen naar hoeveel kweeperen je hebt.
Uitbundig goudgeel gekleurde weilanden in april zijn al reden genoeg om de paardenbloem in ons hart te sluiten. Maar laat ook jouw maaltijden eens opfleuren door deze veelzijdige plant.
Ondanks zijn stekelige voorkomen kun je de kruisbes op veel lekkere manieren bereiden. Probeer eens deze verrassende combinatie. Voor ongeveer 3 jampotten.
Culinair redacteur Klaske Bakker: “Bramengelei is voor mij een van de pijlers van de herfst. Pas als ik een pan pruttelende bramen op het fornuis heb staan, is de herfst begonnen!”
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitale download met Landleven recepten. Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrieven en aanbiedingen van Landleven en ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.