In deze tijd van het jaar komt er een overvloed aan rode bessen, aardbeien, frambozen en rabarber uit de moestuin. Gebruik deze recepten om al dat heerlijks te verwerken!
Dit is zo’n gerechtje waarbij je niet op de hoeveelheden hoeft te letten, maar vooral werkt met wat je voor handen hebt. Gebruik gerust meer of minder fruit en rabarber en volg dan qua specerijen en suiker je eigen gevoel.
Een mooi glas met laagjes koekkruimels, gemarineerde aardbeien en romige zuivel is een leuk toetje voor een zomerse maaltijd. De hoeveelheden voor de aardbeientrifle zijn niet nauwkeurig aangegeven, je kan ze makkelijk zelf bepalen.
Verwerk je eigen oogst en maak deze heerlijke frambozentaart in gebak voor in het weekend.
Cranachan is een Schots toetje. Knapperig gebakken havermout met dikke room en volop verse frambozen.
Deze taart met frambozen en zwarte bessen is een feest om te zien.
Verwerk rode bessen eens tot bijvoorbeeld heerlijke gelei.
Deze frisse en gezonde smoothie met rabarber en aardbeien is heerlijk op een warme dag.
Deze frisse taart met aardbeien en vanilleroom smaakt altijd heerlijk!
Dit is een gebakken cheesecake, ook wel bekend als een New Yorkse cheesecake. Deze taart is machtig, romig en ronduit decadent.
In de zomer doen we liever ook makkelijk in de keuken, daarom dit recept voor een heerlijke zomertaart met vers fruit, die binnen vijf minuten op tafel staat.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.