bord met kippendijen en salade

Kip in honingmarinade

Honing en barbecue: een prima combinatie! Deze kip met honingmarinade bereid je een dagje voordat je de barbecue aansteekt. Succes gegarandeerd!

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 1 el gemalen kardemom
  • 2 el vloeibare honing
  • scheut olijfolie
  • 1 kg kippendijfilets/braadsticks
  • zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje goed door elkaar.
  • Bedek de stukken kip met de marinade en wrijf deze er goed in.
  • Laat de kip nu afgedekt marineren in de koelkast; minimaal een half uur, maar het mag ook gerust de hele nacht.
  • Bak de kip de volgende dag gaar op de grill of barbecue of in de oven.
  • Proef en voeg zout en/of peper naar smaak toe, want de marinade was zoutloos.
  • De gebraden kip is erg lekker met een salade en honingmosterdsaus.

Landleven special Bijen en Honing

In de Landleven special Bijen & Honing vind je interviews met verschillende imkers en praktische verhalen, over het herkennen van de verschillende wilde bijen of het bouwen van een bijenkast en tips voor het aanleggen van een bijenoase in je tuin. En natuurlijk de heerlijkste recepten met honing.
€8,95