Kleurrijke groentes zijn erg gezond en daarnaast ook nog eens lekker. Goede redenen dus om ze vaker op tafel te zetten. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor bietensoep. Bereidingstijd: 40 min.
Kleurrijke groentes zijn erg gezond en daarnaast ook nog eens lekker. Probeer bijvoorbeeld eens deze snelle bietenspread, heerlijk op de boterham of een toastje.
Teunie Luijk is er gek op: elke keer variëren met het brood dat ze bakt. De ene keer met zaadjes en pitten, de andere keer met de vulling. Deze keer vervangt ze een deel van het water door bietensap. Het resultaat? Een heel bijzonder gekleurd bietenbrood.
Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens deze haringsalade met bieten.
Een heerlijke stoofpot met de diepe, aardse smaak van biet. Laat het geheel lekker lang op een zacht vuurtje pruttelen om de smaak te concentreren.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen en ontvang gratis het Landleven receptenboekje Buiten Eten. Met de aanvraag ga je akkoord met de privacyvoorwaarden. Je kunt je altijd eenvoudig afmelden.
Het is gelukt, je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van Landleven. Je ontvangt vanaf nu regelmatig onze nieuwsbrief. Je kunt de recepten ook hier downloaden.