Zo ga je te werk:
Wentel de stukjes vlees door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een voorverwarmde braadpan op de hete plaat en voeg de boter toe. Bak het vlees in de pan rondom mooi bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper en voeg de uien toe. Bak tot de uien zacht zijn. Schenk de bouillon en de wijn erbij. Voeg de laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken en de jeneverbesjes toe. Breng aan de kook en plaats de afgesloten pan minimaal 2 uur in de kookoven.
Maak ondertussen aardappelpuree. Zet de geschilde aardappels net onder water en voeg zout toe. Breng de pan met deksel op de hete plaat aan de kook en laat de aardappels 5 minuten koken. Giet het water af en zet de gesloten pan 40 minuten in de kookoven. Zet de pan met aardappels op de sudderplaat en stamp de aardappels met de warme melk en de boter fijn. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel nog wat meer zout.
Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels uit het vlees. Doe het vlees met wat van het stoofvocht over in een ingevette ovenschaal. Leg de appelschijfjes erop en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er enkele kleine klontjes boter over. Zet 20 minuten boven in de braadoven, zodat zich een lekker korstje vormt. Een gewone oven zet u op circa 200 graden, wel even voorverwarmen.
Kijk voor meer recepten van Saskia op www.cookerathome.nl