Pastinaaksoep met Hollandse garnalen

Pastinaaksoep met Hollandse garnalen

Voor deze soep kun je pastinaak uit eigen moestuin gebruiken, het is een echte wintergroente. Gecombineerd met Hollandse garnaaltjes maak je er iets bijzonders van.

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 kleine pastinaken
  • Scheut olijfolie
  • 1 flinke tl kerriepoeder
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 200 g crème fraîche
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram Hollandse garnalen, gekookt en gepeld
  • Eventueel ter garnering: (broccoli)cress of tuinkers

Bereidingswijze:

  1. Maak de uit en de knoflook schoon en schil de pastinaken.
  2. Snijd de groentes in stukken. 
  3. Verwarm de olijfolie in een ruime (soep)pan en bak de groentes op hoog vuur aan, zodat ze een beetje bruin worden.
  4. Voeg het kerriepoeder en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Zet het vuur lager en laat het mengsel zachtjes doorkoken tot de groentes gaar zijn. Dit duurt ongeveer een half uur.
  6. Haal de pan van het vuur en mix de inhoud met de staafmixer tot een zacht en glad geheel.
  7. Voeg de crème fraîche toe en laat deze even meewarmen op een laag vuur (laat de soep niet meer koken). 
  8. Proef of er nog zout en peper bij mag. Schep de soep in verwarmde borden of kommen en garneer elke portie met wat garnalen en cress.

Op zoek naar lekkere recepten?

De lekkerste recepten vind je in dit mooie kookboek van onze culinair redacteur Klaske!

Bestel hier