Fudge van sinaasappel en gember in stukjes op een bord

Lekkernijen voor Sint-Maarten

Het is weer bijna Sint-Maarten, dat betekent dat de kinderen binnenkort weer enthousiast zingend voor de deur staan. Dan geef je ze natuurlijk wat lekkers mee. Landleven zette allerlei lekkere snoep- en koekrecepten voor je op een rij om de kinderen blij te verrassen. 

Maak zelf snoep

Borstplaat

Zoete herinneringen oproepen aan vroeger, dat is wat borstplaat doet. Het maken vergt enige aandacht, maar het is de moeite meer dan waard!

Bekijk het recept

Pepermunt ijsbeertjes

Lekker fris en zeker niet moeilijk: zelfgemaakte pepermunt. En als je ze maakt in de vorm van pepermunt-ijsbeertjes zijn ze helemaal aantrekkelijk.

Bekijk het recept

Zeeuwse roomboterbabbelaars

Wie kent ze niet, die heerlijke, zoete boterbabbelaars uit Zeeland? Deze heerlijke snoepjes maak je gewoon thuis. Voor perfecte babbelaars geldt wel: oefening baart kunst!

Bekijk het recept

Sinaasappel-gemberfudge

Op een koude herfstdag kan iets zoets verwarmen en troosten. Probeer deze zelfgemaakte fudge (zachte karameltoffee). Zoet en kruidig: perfect bij guur weer.

Bekijk het recept

Maak zelf koekjes

Stroopwafels

Zelf stroopwafels bakken? In dit filmpje laat culinair redacteur Klaske Bakker van Landleven zien hoe je dat doet. Zij bakt haar favoriete knapperige stroopwafels van een deeg zonder gist.

Bekijk het recept

Nonnevotten

Nonnevotten zijn een Limburgse lekkernij, ondeugend vernoemd naar de achterwerken van nonnen. Traditionele traktatie, omdat ze zo lekker zijn worden ze nu het hele jaar rond gegeten.

Bekijk het recept

Chocolade pindakoekjes

Een heerlijk koekjesrecept van Martha Stewart. Bekijk hier het recept.

Bekijk het recept

Koekjes met rommelkruid

De oude specerijenmix brengt de tijd van toen weer tot leven.

Bekijk het recept

Perfecte kippenkoekjes

'Ik kan geen lelijk koekje afleveren.’ Mariëlle deelt haar recepten en trucs voor perfect gedecoreerde koek. Maak snoepige kipjes om óp te eten!

Bekijk het recept

Jan Hagel koekjes

Deze hoeveelheid is precies genoeg voor één grote bakplaat janhagel. Greinsuiker kun je kopen bij bakwinkels, molens of via internet.

Bekijk het recept

Verpak de snoepjes en koekjes

Snoeprolletjes

Deze nostalgische snoeprolletjes zijn heel makkelijk te maken. En leuk om als cadeautje te geven, bijvoorbeeld voor de feestdagen, na een bruiloft of een kinderfeestje.

Bekijk de werkwijze

Feestelijke verpakking

Geef eens iets weg in een Achterhoeks boerderijtje of omhuld met kippen, groentes en tuingereedschap. Super leuk om te geven voor volwassenen en voor kinderen.

Bekijk de werkwijze

Ook leuk voor Sint-Maarten

Maak een pompoenlichtje

Maak zelf een sfeervol pompoenlichtje als lampion voor Sint-Maarten.

Bekijk de werkwijze

Maak een Sint-Maarten lampion

Maak zelf een lampionnetje met een lichtje voor Sint-Maarten.

Bekijk de werkwijze
Landleven special Plukgeluk

Boerenbloemen zijn precies zoals bloemen bedoeld zijn. Misschien niet heel stijlvol of verfijnd maar des te kleurrijk en vrolijk. In deze special vind je alles over traditionele erfbloemen als dahlia’s, narcissen, seringen, lupines en stokrozen. Met tips op het gebied van standplaats en verzorging en de mooiste foto’s van tuinen vol boerenbloemen!
Prijs: € 8,95