Koffielikeur maken
Een heerlijk likeurtje voor na het avondeten? Maak dan zelf deze lekkere koffielikeur! Begin wel op tijd met het maken van deze likeur, aangezien hij op zijn best is als je hem vier weken laat staan!
Bereidingstijd: 5 min.
Dit heb je nodig voor:
- 300 g donkerbruine basterdsuiker
- 50 g koffiebonen (ongemalen)
- 1 vanillestokje, opengesneden
- 600 ml neutrale wodka of jonge jenever
Zo maak je koffielikeur:
- Meng alle ingrediënten in een schone glazen pot of fles. Draai de deksel of dop erop.
- Schut goed om.
- Zet de fles op een donkere plaats en schud hem elke dag even om.
- Na vier weken is de koffielikeur klaar.
- Schenk de likeur door een fijne zeef (of koffiefilter) en schenk terug in een schone fles.
Meer likeurtjes maken?
Heb je na het het maken van de koffielikeur de smaak te pakken? Probeer dan ook eens een van onze andere recepten! Landleven zet een aantal lekkere likeurtjes voor je op een rij. Wat dacht je van boerenjongens, boerenmeisjes of kandeel?
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."